HomeHL-9«Παράθυρο» για διαπεριφερειακές μετακινήσεις με self tests

«Παράθυρο» για διαπεριφερειακές μετακινήσεις με self tests

"Είναι νωρίς να συζητάμε για το Πάσχα"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Παράθυρο» για διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με την διενέργεια self tests άφησε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς να μιλάμε για το
Πάσχα.

Να σημειωθεί ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών ότι δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και το Πάσχα, τονίζοντας πως η όποια απόφαση θα είναι σε συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σε τοποθέτησή του μέσα στην εβδομάδα ο κ. Σκέρτσος είχε γνωστοποιήσει πως ο σχεδιασμός είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στις αρχές Μαΐου, αναφέροντας πως είναι ακόμα νωρίς να γίνουν συζητήσεις για το Πάσχα.

Είναι νωρίς να συζητάμε για το Πάσχα

Μιλώντας, ωστόσο, σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Σκέρτσος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα βάζοντας τον παράγοντα των self-tests, τονίζοντας όμως σε κάθε περίπτωση ότι είναι ακόμα νωρίς.

Στην ίδια ερώτηση κλήθηκε να απαντήσει σε σημερινή του συνέντευξή στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υγείας. «Το τι θα γίνει το Πάσχα δεν έχει ακόμα συζητηθεί από την Επιτροπή. Όταν έρθει η ώρα θα εξετάσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί αναλόγως. Και έχω συνειδητά επιλέξει εδώ και έναν χρόνο να μην μπαίνω «στα χωράφια της». Αυτό ήταν άλλωστε και το σκεπτικό μου, όταν το Φεβρουάριο του 2020 αποφάσισα να την συστήσω»,απάντησε ο Βασίλης Κικίλιας.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του Mega εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τις υπερτοπικές μετακινήσεις.  «Να περιμένουμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Ας μη προκαταλαμβάνουμε τη κρίση των ειδικών», είπε.

Επέκταση του μέτρου των self tests

 

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο κ. Σκέρτσος στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, το εργαλείο των self tests θα επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες.

Έτσι από Πέμπτη ή ίσως Παρασκευή, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self tests στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Λύκεια όλης της χώρας. Όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που καλούνται να προσέλθουν στα Λύκεια από τη Δευτέρα 12/4, οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Μάλιστα από σήμερα είναι διαθέσιμη είναι η υπηρεσία δήλωσης αποτελεσμάτων των self tests και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Όπως είπε ο κ. Σκέρτσος, από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο είχαν διατεθεί περίπου 380.000- 400. 000 self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη στην σχετική πλατφόρμα έχουν δηλώσει σήμερα, περίπου 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί ότι είναι θετικοί.

Τέλος, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, από τα μέσα Μαΐου, λόγω των εμβολιασμών και του κάλου καιρού, θα πάμε σε ένα οργανωμένο άνοιγμα δραστηριοτήτων οριστικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση