HomeHL-TOPΔολοφονία Καραϊβάζ: Τον δολοφόνησαν με 10 σφαίρες – Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τον δολοφόνησαν με 10 σφαίρες – Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση

Το οργανωμένο έγκλημα πίσω από τη δολοφονία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δέκα σφαίρες από τις 13 που έριξαν οι δυο δράστες, δέχτηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, τη στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Από αυτές, η μια χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μια στο λαιμό, δυο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του άτυχου δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαιριαίος.

Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Νωρίτερα, η βαλλιστική που ολοκληρώθηκε, έδειξε πως το 9αρι όπλο, με το οποίο οι δυο δράστες σκότωσαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο, ήταν «καθαρό», δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε ανάλογο περιστατικό.

Το οργανωμένο έγκλημα από πίσω – Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας και το «λάθος» των δολοφόνων

«Πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κρύβεται αυτό που λέμε οργανωμένο έγκλημα. Η επιλογή του δημοσιογράφου είχε συμβολικό χαρακτήρα και ήταν ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, ακόμη και την ίδια την Αστυνομία που λέει ότι μπορούμε να χτυπάμε όποτε θέλουμε, όποιον θέλουμε και κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει.

Η αφορμή για να τον επιλέξουν ίσως κρύβεται πίσω από τα κείμενα ή τα ρεπορτάζ που έκανε και για αυτό τα ξεσκονίζουμε για να αποκαλύψουμε τους δράστες. Στη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ, έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να εξιχνιάσουμε σύντομα την υπόθεση».

Με αυτά τα λόγια αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας που έχει άριστη γνώση της υπόθεσης, αποκαλύπτει στο protothema.gr την πρώτη ανάλυση για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Η υπόθεση, έχει αναχθεί σε πρώτη προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και όπως διαβεβαίωσε ο κ. Χρυσοχοίδης εξερχόμενος «με εντολή του πρωθυπουργού θα επισπευσθούν οι διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα και η ελληνική αστυνομία θα βρει σύντομα τους ενόχους και θα τους στείλει στη δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, από τη βαλλιστική εξέταση στους 13 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, το 9άρι είναι καθαρό και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλο χτύπημα.

Μητσοτάκης: Ζήτησα γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης

Μήνυμα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και όσα ζήτησε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη διάρκεια της συνάντησής του, έστειλε μέσω social media ο Πρωθυπουργός.

Σε αυτό, αναφέρει:  «Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία. Συνάντησα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης. Με διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Χρυσοχοΐδης: Θα βρούμε γρήγορα τους ενόχους

Δηλώσεις μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε λόγο για ειδεχθές έγκλημα σημειώνοντας πως με εντολή του πρωθυπουργού οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης θα επισπευθούν.

Όπως είπε, «πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην δικαιοσύνη». Όπως σημείωσε «η Ελλάδα σε κάθε στατιστική είναι μια χώρα που έχει πολύ μικρό ποσοστό ανθρωποκτονιών σε όλη την Ευρώπη, είναι μια ήσυχη, ασφαλής και φιλήσυχη χώρα».

Καταλήγοντας είπε: «Πολύ γρήγορα λοιπόν, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να επιληφθεί αυτή. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση