HomeHL-9Αύριο απολογείται ο κτηνοτρόφος για την φωτιά στο Στείρωνα

Αύριο απολογείται ο κτηνοτρόφος για την φωτιά στο Στείρωνα

Του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύριο θα απολογηθεί τελικά ενώπιον του ανακριτή ο 58χρονος φερόμενος ως δράστης της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή του Στείρωνα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Ο κτηνοτρόφος οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του ανακριτή όμως λόγω διαδικαστικών θεμάτων αναβλήθηκε η απολογία του για το πρωί της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Ηρακλείου του έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό σε δάσος.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Στείρωνα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο, κοντά στο Σκοπευτικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής Υπηρεσίας κινητοποιήθηκαν αμέσως και κατάφεραν να περιορίσουν γρήγορα την φωτιά πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Στο συγκεκριμένο όμως σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά υπήρχαν κάμερες ασφαλείας που αποτύπωσαν τη… δράση του συλληφθέντα και και ενός ακόμη ατόμου που τον βοηθούσε και αναζητείται από τις αρχές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση