HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Ρεκόρ εμβολιασμών την Τετάρτη – Καταγράφηκαν 656.357

Γερμανία: Ρεκόρ εμβολιασμών την Τετάρτη – Καταγράφηκαν 656.357

Στη διαδικασία συμμετέχουν και οι οικογενειακοί γιατροί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρεκόρ εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού σημειώθηκε χθες, με τη χορήγηση 656.357 δόσεων εμβολίων σε όλη τη Γερμανία. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την Τρίτη, με 367.000 εμβολιασμούς.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, ο ρυθμός των εμβολιασμών φαίνεται ότι επιταχύνθηκε σημαντικά με την συμμετοχή των οικογενειακών γιατρών στην διαδικασία, καθώς περισσότεροι από 300.000 εμβολιασμοί έγιναν χθες σε ιδιωτικά ιατρεία. Αυτή τη στιγμή το 13,8% των Γερμανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος των πολιτών για εμβολιασμό είναι και το γεγονός ότι στο πρώτο σε όλη τη Γερμανία εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, στο Ζάαρλαντ, μεταξύ Μεγάλης Παρασκευής και Κυριακής του Πάσχα κλείστηκαν 15.000 ραντεβού για τις ώρες από 22:00 έως 07:00.

Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου, στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί με ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα νυχτερινά ραντεβού έχουν κλείσει έως και τα μέσα Μαΐου. Το πότε θα υπάρχουν και πάλι διαθέσιμα ραντεβού εξαρτάται αποκλειστικά από τις παραδόσεις των εμβολίων, διευκρίνισε το υπουργείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση