HomeΕΛΛΑΔΑΤο παρασκήνιο για το άνοιγμα Λυκείων: Στους λοιμωξιολόγους που διαφώνησαν και ο Τσίοδρας

Το παρασκήνιο για το άνοιγμα Λυκείων: Στους λοιμωξιολόγους που διαφώνησαν και ο Τσίοδρας

Τις ενστάσεις τους παράλληλα διατύπωσαν και άλλοι κλινικοί, κυρίως, γιατροί οι οποίοι έχουν και την ανάγλυφη εικόνα του τι συμβαίνει στα νοσοκομεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονο ήταν, όπως φαίνεται, το παρασκήνιο της συνεδρίασης της επιτροπής ειδικών όσον αφορά την επαναλειτουργία των Λυκείων αφού διατυπώθηκαν αρκετές επιφυλάξεις.

Αναλυτικότερα 19 λοιμωξιολόγοι ήταν θετικοί ως προς το άνοιγμα ενώ 8 διατύπωσαν τις επιφυλάξεις τους με «χρυσή τομή» για το άνοιγμα να βρίσκεται εν τέλει μέσω του μέτρου διεξαγωγής 2 self test την εβδομάδα υποχρεωτικά για μαθητές και καθηγητές.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στην μειοψηφία των διαφωνούντων λοιμωξιολόγων ήταν και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Τις ενστάσεις τους παράλληλα διατύπωσαν και άλλοι κλινικοί, κυρίως, γιατροί οι οποίοι έχουν και την ανάγλυφη εικόνα του τι συμβαίνει στα νοσοκομεία.

Γιατί δίσταζαν

Τρεις, ήταν σύμφωνα τις πληροφορίες οι κύριες επιφυλάξεις τους με την πρώτη να είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη αποτιμήσει την επίδραση της επανελειτουργίας- ήδη από τις 5/4- του λιανεμπορίου ενώ εάν όντως προχωρήσουμε σε άνοιγμα των λυκείων στις 12/4 θα είναι δύσκολο να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο σε βαθιά κόκκινες περιοχές. ( Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη).

Τέλος, οι επιστήμονες που διαφώνισαν επιθυμούσαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περισσότερο χρόνο προκειμένου να υπάρξει η όσον το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή στο σύστημα των self test, και να ελεγχούν τα στοιχεία που προκύπτουν από αυτά.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση