HomeΚΡΗΤΗΣτρατιωτικός από την Κρήτη κινδύνεψε να χάσει το σπίτι του

Στρατιωτικός από την Κρήτη κινδύνεψε να χάσει το σπίτι του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ελλάδα των προηγούμενων δεκαετιών υπήρχε ένα επάγγελμα που σου έδινε κοινωνική καταξίωση, οικονομική ανεξαρτησία και άλλα πολλά.

Αυτό ήταν το επάγγελμα του στρατιωτικού. Κάθε ένας άνθρωπος που επέλεγε αυτό το επάγγελμα δούλευε πολύ σκληρά για να πετύχει όλα τα παραπάνω.

Αυτά όμως γίνονταν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Στην Ελλάδα της κρίσης ένας στρατωτικός παρόλη τη δουλειά χρόνων δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στις βασικές ανάγκες.

Οι συνεχόμενες περικοπές μισθών, η μείωση προσωπικού αλλά και η αναγκαία εφεδρεία έκαναν τους στρατιωτικούς να μην έχουν που την κεφαλή κλίναι.

Πρόσφατο παράδειγμα ένας 46χρονος στρατιωτικός από τα Χανιά έχοντας ένα ανήλικο παιδί, μια σύζυγο άνεργη και μια μητέρα που χρειάζεται την οικονομική και όχι μόνο βοήθειά του κινδύνεψε να χάσει το σπίτι του επειδή ο μειωμένος μισθός του δεν έφτανε για να συντηρήσει μια οικογένεια.

Το αποτελέσμα ήταν να προσφύγει στο νόμο Κατσέλη για να μην του πάρουν εκτός από την αξιοπρέπειά του και το σπίτι του.

Σύμφωνα με τα όσα έμαθε το cretapost από την Ένωση Καταναλωτών:

Ο εν λόγω δανειολήπτης ,είναι χρεωμένος σε τρις Τράπεζες συνολικού ύψους  οφειλής 119.465, 00 ευρώ, είτε ως οφειλέτης είτε ως εγγυητής άλλου.

Εισόδημα που διαθέτει: Μοναδικό εισόδημα που διαθέτει είναι  ο μηνιαίως μισθός του ως  στρατιωτικός ,που φθάνει σήμερα , στο ποσό των  1.282,21 , μισθός ο οποίος υπολείπεται αρκετά από το δηλωθέν εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας του ,που όπως δηλώνεται ανέρχεται μηνιαίως, στο ποσό των 1.500 ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:

α) Κατοικία   71,01 τ.μ εντός της πόλεως των Χανίων ,

β)Ι.Χ. αυτοκίνητο , εμπορικής αξίας περίπου 6.000 ευρώ

γ)68 τεμάχια μετοχών της ΑΝΕΚ

Το Ειρηνοδικείο Χανίων,  σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο  11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι,ο δανειολήπτης  πληρεί  τις προϋποθέσεις υπαγωγής του   στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010,  (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει   ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του, του χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, κατ άρθρον 5 παρ.2 του ν.3869/2010 όπως τροποποιήθηκε που περιέχει τα εξής:

1)ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του δανειολήπτη και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής  κατάστασης των περιουσιακών του στοιχείων, έως την έκδοση οριστικής απόφασης

2)ΔΙΑΤΆΣΣΕΙ, την καταβολή μηνιαίας δόσης150,00ευρώ, για χρονικό διάστημα 5 ετών,  δηλαδή  μέχρι 30-04-2019 ,προς εξυπηρέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων, συμμέτρως διανεμόμενο σε κάθε μια πιστώτρια Τράπεζα .Δηλαδή στο τέλος της πενταετίας θα έχει συνολικά καταβάλλει  60 δόσεις Χ 150 = 9.000 ΕΥΡΏ , εκ του συνολικού ύψους  οφειλής 119.465, 00 ευρώ.

3)ΧΟΡΗΓΕΙ ,»περίοδο χάριτος » για την διάσωση της κατοικίας, πενταετία

4)ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ , για την διάσωση της κατοικίας , μετά την περίοδο χάριτος  της πενταετίας ,καταβολή μηνιαίας δόσης 160 ευρώ  ,από 1-5-2019 μέχρι την εκδίκαση της  κυρίας υπόθεσης που έχει οριστεί για το έτος 2021.

Τα παραπάνω αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χανίων, αφού έλαβε υπόψη τα εισοδήματα του δανειολήπτη ,το σύνολο  των χρεών του ,της οικονομικής του δυνατότητας και των δαπανών διαβίωσης του, (0 ίδιος έχει δηλώσει εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης , 1.500 ευρώ) καθώς  το εισόδημα του μειώνεται,  αισθητά  και  από την συντήρηση  πρόσθετου μέλους , της μητέρας του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση