Δύσκολη ήταν η χθεσινή ημέρα για τους καπετάνιους των πλοίων που επιχειρούσαν να δέσουν τα λιμάνια της Κρήτης εν μέσω ισχυρών ανέμων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, σημειώθηκαν δύο ατυχήματα στα λιμάνια όταν τα πλοία προσέκρουσαν στις προβλήτες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός άνδρα.

Στο νοσοκομείο ένας ναύτης στη Σητεία

Το ένα ατύχημα σημειώθηκε στο λιμάνι της Σητείας όταν το φορτηγό πλοίο «Μαρία» επιχείρησε να δέσει σε προβλήτα.

Οι άνεμοι ήταν ισχυροί με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης ένας ναύτης του συγκεκριμένου πλοίου να πέσει και να τραυματιστεί.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο γενικό νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας της Σητείας.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως έχει υποστεί κάταγμα στο μετάρσιο του δεξιού ποδιού του και έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Το πλοίο, αφού ελέγχθηκε, συνέχισε το δρομολόγιο του με ένα ναυτικό λιγότερο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σητείας

Πλοίο προσέκρουσε σε προβλήτα και σε ρυμουλκό

Επεισοδιακή όμως ήταν και η επιχείρηση πρόσδεσης του φορτηγού πλοίου «Πελαγίτης» στο λιμάνι της Σούδας.

Χθες το πρωί, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν επέτρεψαν στο πλοίο να δέσει στο λιμάνι με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην προβλήτα.

Μάλιστα, προκλήθηκαν υλικές ζημιές τόσο στο κρηπίδωμα όσο και στο πλοίο (εσωκοίλωμα πρύμα δεξιά επί του προσκρουστήρα διαστάσεων μήκους 1,5μ και πλάτους 0,5μ).

Κατά τη διάρκεια απομάκρυνσης του από το σημείο προσπαθώντας να προσεγγίσει σε ασφαλές σημείο πρόσδεσης, προσέκρουσε ελαφρώς σε ρυμουλκό που βρισκόταν δίπλα του για να το βοηθήσει χωρίς ωστόσο να προκληθούν κάποιες εμφανείς ζημιές.

Τελικά το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα Σούδας προερχόμενο από λιμένα Πειραιά με 22 άτομα πλήρωμα,  09 οδηγούς και 32 οχήματα, τους οποίους και  αποβίβασε με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ για προληπτικούς λόγους τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση