HomeHL-WorldΑργεντινή: Αρνητικό ρεκόρ με 20.870 κρούσματα κορωνοϊού και 163 θάνατοι

Αργεντινή: Αρνητικό ρεκόρ με 20.870 κρούσματα κορωνοϊού και 163 θάνατοι

Σε 24 ώρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Αργεντινή τις προηγούμενες 24 ώρες ανήλθαν σε 20.870, με τον αριθμό αυτό να αποτελεί ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, οι αρχές κατέγραψαν 163 θανάτους ασθενών με την COVID-19, που αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα σε 56.634 νεκρούς επί συνόλου 2.428.029 μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020.

Μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει την Αργεντινή η υπουργός Υγείας, η Κάρλα Βιτσότι, χαρακτήρισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου απαραίτητη τη λήψη πιο «εντατικών» μέτρων, αλλά «χωρίς να επηρεαστεί το εμπόριο και η παραγωγή» και «όσο το δυνατόν λιγότερο η εκπαίδευση».

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της ανησυχητικής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, η επιδημιολογική κατάσταση απαιτεί «τρεις εβδομάδες μεγαλύτερης προσπάθειας» από μέρους των πολιτών, είπε η υπουργός.

Στην εκστρατεία ανοσοποίησης η Αργεντινή των 45 εκατομμυρίων κατοίκων έχει λάβει ως εδώ κάπου 7,2 εκατ. δόσεις εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων 4 και πλέον εκατ. δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, που παράγει το ινστιτούτο Γκαμαλέγια, και δόσεων του εμβολίου της κινεζικής Sinopharm, του ινδικού εμβολίου Covishield και αυτού της αγγλοσουηδικής AstraZeneca.

Έχουν χορηγηθεί 4,5 εκατ. δόσεις εμβολίων σε 3,7 εκατ. πολίτες, εκ των οποίων περίπου 700.000 έχουν λάβει και τις δύο που απαιτούνται.

Τα σύνορα της Αργεντινής είναι κλειστά για τους ξένους τουρίστες, ενώ οι αρχές έχουν αναστείλει τις επιβατικές πτήσεις από χώρες όπου η επιδημιολογική κατάσταση κρίνεται πιο ανησυχητική (Ηνωμένο Βασίλειο, Βραζιλία, Χιλή).

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση