HomeΚΡΗΤΗΤους παραγωγούς λαϊκών αγορών συνάντησε διαδικτυακά ο Λ. Αυγενάκης

Τους παραγωγούς λαϊκών αγορών συνάντησε διαδικτυακά ο Λ. Αυγενάκης

Στο προσκήνιο της συνάντησης, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αντιπροσώπους από τον Σύλλογο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, τον Σύλλογο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και το Σωματείο Εμπόρων Λαϊκών Αγορών ν. Ηρακλείου πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε άμεσα από τους αντιπροσώπους για το πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αντικείμενο τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, το οποίο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Στην τηλεδιάσκεψη αναδείχθηκε ο στόχος του νέου σχεδίου νόμου να επιφέρει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και περισσότερο εκσυγχρονισμένη μορφή τόσο στον κλάδο, όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Ενόψει της τελικής διαμόρφωσης του σχεδίου νόμου, συμφωνήθηκε η συνεργασία με τους παραγωγούς για την καταγραφή επιμέρους προτάσεων και τη διαβίβασή τους προκειμένου να ληφθεί υπόψιν αρμοδίως από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναφορικά με τις άδειες και τις μοριοδοτήσεις των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών, τις θέσεις των λαϊκών αγορών και λοιπά ζητήματα.

Οι αντιπρόσωποι ευχαρίστησαν τον κ. Αυγενάκη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά τους που απασχολεί ένα ευρύ μέρος επαγγελματιών του νομού, αλλά και στη διάθεσή του να συμβάλει άμεσα στη διαβίβαση των θέσεών τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση