HomePost ItΧάρης Μαμουλάκης για ΒΟΑΚ: «20 χαμένοι μήνες»

Χάρης Μαμουλάκης για ΒΟΑΚ: «20 χαμένοι μήνες»

«Συνέχιση του διαγωνισμού του ΣΥΡΙΖΑ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών για την πορεία του έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης – ΒΟΑΚ, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε την αλλαγή πλεύσης από την πλευρά της Κυβέρνησης στο μείζον θέμα του ΒΟΑΚ και καλωσορίζουμε τη συνέχιση, έστω και με καθυστέρηση 20 μηνών, των ενεργειών​ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κ. Καραμανλή. Επιτέλους, κατάλαβε το πόσο σημαντικές ήταν οι πρωτοβουλίες της προηγούμενης Κυβέρνησης, εξ’ ου και η συνέχιση των δυο Ανοικτών Διεθνών Διαγωνισμών, η υιοθέτηση του μοντέλου χρηματοδότησης για τα τρία τμήματα του έργου, η αποδοχή ότι τα «σκίτσα», οι «ιδέες» και οι «μολυβιές στον χάρτη» όπως με στόμφο έλεγε, τελικά, ήταν κορώνες άνευ αντικρίσματος.

Περιμένουμε τώρα να δούμε το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, ύψους μεγαλύτερου του 1 δισ ευρώ το οποίο εκκωφαντικά απουσιάζει από τον σχεδιασμό του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Περιμένουμε επίσης να ενημερωθούμε για το πώς θα καλυφθούν οι 20 χαμένοι μήνες που χρειάστηκε για να αντιληφθεί την πραγματικότητα και πότε θα τον υποδεχθούμε στην Κρήτη, μαζί με τον Κ. Μητσοτάκη, για να μας παρουσιάσουν τον όποιο σχεδιασμό τους, όπως διαχρονικά υπόσχονται από τον Σεπτέμβριο του 2019.».

Διαφήμιση
Διαφήμιση