HomeHL-9Προβλήματα στην Κρήτη από τους δυνατούς ανέμους

Προβλήματα στην Κρήτη από τους δυνατούς ανέμους

Πολλές πτώσεις δέντρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην Κρήτη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί να βρίσκονται επί ποδός.

Οι πυροσβέστες έχουν κληθεί να απομακρύνουν δέντρα από το οδόστρωμα όπως στην περίπτωση των Χανίων όπου ένα μεγάλο δέντρο έπεσε στην Εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου στο ύψος των Μουρνιών και έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Στο σημείο μετέβησαν και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για την ρύθμιση της κυκλοφορίας έως ότου αποκατασταθεί και πάλι η κυκλοφορία.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων φορτηγό πλοίο προσέκρουσε με δύναμη στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
169990090_464005814817119_1301953214733554062_n
(φώτο από zarpa)
Εντυπωσιακή άνοδος της θερμοκρασίας στην Κρήτη

Για…εντυπωσιακή άνοδο της θερμοκρασίας στην Κρήτη, έκανε λόγο ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: Οι καταβάτες νότιοι άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα και την εντυπωσιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέσα στη νύχτα, φθάνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στους 27-29 βαθμούς, κυρίως σε περιοχές των Χανίων».
thermokrasies

Διαφήμιση
Διαφήμιση