HomeΚΡΗΤΗ‘Έπιστροφή στην κλινική άσκηση για τους 5ετείς Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής»

‘Έπιστροφή στην κλινική άσκηση για τους 5ετείς Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής»

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ στηρίζει το αίτημα τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ στηρίζει το αίτημα των 5ετών Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για επιστροφή στην κλινική άσκηση.

Σε αυτό το καίριο έτος για την εκπαίδευση και την κατάρτισή τους, κατά την διάρκεια του οποίου εκπαιδεύονται στις βασικές κλινικές της Παθολογίας και της Χειρουργικής, βρίσκονται 5 μήνες εκτός κλινικής άσκησης (από τις 6/11/2020). Το Υπουργείο και η κυβέρνηση επιλέγει να αγνοεί συνεχώς τα αιτήματά τους για την επανέναρξη της εκπαίδευσής τους παρά τις δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει.

Αυτή η αδιαφορία απέναντι στην εκπαίδευση των μελλοντικών ιατρών της χώρας βραχυπρόθεσμα θα οδηγήσει είτε στην ελλιπή κατάρτισή τους με ελάχιστους μήνες αναπλήρωσης έτσι ώστε να μην χαθεί το ακαδημαϊκό έτος, είτε στο να χαθεί ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος που θα έχει ως αποτέλεσμα την παράλληλη εκπαίδευση των φετινών τεταρτοετών και πεμπτοετών στις ίδιες κλινικές και άρα τον διπλασιασμό των φοιτητών στους θαλάμους την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Αυτό θα έχει προφανείς συνέπειες τόσο για την εκπαίδευση όσο και για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Μακροπρόθεσμα αυτή η κατάσταση θα έχει τραγικές επιπτώσεις στην επαρκή στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας. Επιπροσθέτως, η παράταση του ακαδημαϊκού έτους θα αποτελέσει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για πολλές οικογένειες οι οποίες θα αναγκαστούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους για ακόμη έναν χρόνο στις σπουδές τους.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό το ότι η επιστροφή τους στις κλινικές είναι επιτακτικό να γίνει άμεσα με όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον Sars-CoV 2 έτσι ώστε να μπορέσουν να εκπαιδευτούν επαρκώς και κατάλληλα σε αυτά τα μείζονος σημασίας έτη, τα οποία θα τους εξοπλίσουν με τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορέσουν να ασκήσουν το λειτούργημα της Ιατρικής.

Απαιτούμε:

  • Την επιστροφή στις κλινικές ΟΛΩΝ των φοιτητών της Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Εργασίας.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη συνέχιση της πρακτικής τους.
Διαφήμιση
Διαφήμιση