HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙσπανία: Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο

Ισπανία: Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο

Τον Μάρτιο χάθηκαν πάνω από 45.000 θέσεις εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε για πρώτη φορά μέσα σε έξι μήνες τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα καθώς η χαλάρωση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για να ανακοπεί το τρίτο κύμα του κορωνοϊού βοήθησε να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 1,48% τον Μάρτιο συγκριτικά με ένα μήνα νωρίτερα, ή κατά 59.149 ανθρώπους, με 3,95 εκατ. ανθρώπους να παραμένουν χωρίς απασχόληση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

«Η χώρα μας συνεχίζει να βιώνει μια πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά αυτή η μείωση στον αριθμό των ανέργων είναι θετική ένδειξη», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Εργασίας Γιολάνδα Ντίαθ.

Η ανεργία αυξάνεται σταθερά από τον Σεπτέμβριο και ξεπέρασε τα 4 εκατ. ανθρώπους για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια τον Φεβρουάριο, καθώς οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων έπληξαν την αγορά εργασίας.

Τον Μάρτιο χάθηκαν πάνω από 45.000 θέσεις εργασίας

Σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, τον Μάρτιο χάθηκαν 45.438 θέσεις εργασίας -περίπου οι μισές εξ αυτών στον αγροτικό τομέα- σηματοδοτώντας τον δεύτερο συνεχή μήνα καθαρής απώλειας θέσεων εργασίας.

Ύστερα από έναν χρόνο μάχης απέναντι στην COVID-19, η ισπανική οικονομία νιώθει την πίεση, με 401.000 επιπλέον ανθρώπους να μένουν χωρίς δουλειά από τότε που επιβλήθηκαν οι πρώτοι περιορισμοί τον περασμένο Μάρτιο. Σχεδόν 750.000 άνθρωποι λαμβάνουν στήριξη από το κυβερνητικό πρόγραμμα αναστολής εργασίας ERTE.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση