HomeΚΡΗΤΗΕκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του «Περικλή Βλαχάκη»

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του «Περικλή Βλαχάκη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2014» στη Βιάννο. Συγκεκριμένα  στο Πνευματικό Κέντρο Βιάννου «Περικλής Βλαχάκης» θα δοθεί συναυλία τη Παρασκευή 18 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ, αφιερωμένη στο Μάνο Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο  «Κάπου να Πάμε». Η Λιλύ Δάκα στο πιάνο και ο Γιάννης Κασσωτάκης στο τραγούδι  θα προσφέρουν μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη απο τις μελωδίες των δυο μεγάλων μουσικοσυνθετών.

Στις 26 και 27 Ιουλίου στο «Πνευματικό Κέντρο Βιάννου Περικλής Βλαχάκης»  θα γίνει η επόμενη εκδήλωση με θέμα «Ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούτου και της μοναδικότητας της Ελληνικής χλωρίδας σε τοπικό επίπεδο: προκλήσεις και ευκαιρίες».

Σάββατο 26/7/2014 ώρα 7:30μμ

Ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούτου και της μοναδικότητας της Ελληνικής χλωρίδας σε τοπικό επίπεδο: προκλήσεις και ευκαιρίες.

Πόσο πλούσια είναι η Ελληνική χλωρίδα; Γιατί είναι μοναδική; Τι γνωρίζουμε για αυτή σε τοπικό επίπεδο; Πως μπορούμε να την αναδείξουμε; Πώς οι τοπικές κοινωνίες και οι αρχές μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το δυναμικό;

Ομιλία Δρ Νίκου Κρίγκα 45 λεπτών και συζήτηση με το κοινό

Κυριακή 27/7/2014 ώρα: 10 π.μ. – 11:30 π.μ.

-Αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά: βιωματικό εργαστήρι για πέντε αισθήσεις (για παιδιά και μεγάλους)

Αγγίζουμε, μυρίζουμε, γευόμαστε, «ακούμε» και διακρίνουμε τα αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά. Παίζοντας με τα παιδιά, μπορούμε να μάθουμε περισσότερα από όσα ήδη γνωρίζαμε για τα αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά.

Δρ Νίκος Κρίγκας και Δρ Έφη Αντωνοπούλου

11:30 π.μ. –  12 μ.μ

-Αυτόχθονα αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά της Ελλάδας: από τη φύση στον αγρό, στοχεύοντας στο σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων.

Ομιλία Δρ Νίκου Κρίγκα 30 λεπτών και συζήτηση με το κοινό

Πώς γίνεται ένα αυτοφυές φυτό επιλέξιμο προς αξιοποίηση; Πώς εξημερώνεται ένα άγριο, αυτοφυές φυτό; Πώς καλλιεργείται στο σπίτι και τον αγρό; Συμφέρει η καλλιέργειά του; Τι απαιτείται για το σχεδιασμό καινοτόμων φυτικών προϊόντων;

Διαφήμιση
Διαφήμιση