HomePost ItΣτη λαϊκή αγορά των Καμινιών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης Χάρης Μαμουλάκης

Στη λαϊκή αγορά των Καμινιών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης Χάρης Μαμουλάκης

Αναβρασμός και ανησυχία σε αγρότες και πωλητές λαϊκών αγορών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη λαϊκή αγορά των Καμινίων βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Απριλίου ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, συνομιλώντας με εκπροσώπους των αγροτών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που αλλάζει άρδην τη φιλοσοφία λειτουργίας των λ​αϊκών αγορών.

«Η Κυβέρνηση, αδιαφορώντας προκλητικά στις εκκλήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αγροτών, πωλητών και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, προχωράει σε ένα νομοσχέδιο που καταστρατηγεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Με τις διατάξεις που προωθούνται, μεγάλοι χαμένοι δεν θα είναι μόνο οι αγρότες και οι πωλητές, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες, αφού κάθε κοινωνικό πρόσημο που λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου από το 1929, όταν και ιδρύθηκαν οι λαϊκές αγορές από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, εξανεμίζεται. Γι’ αυτό και μέσα από τη συμμετοχή μου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου όπου και θα συζητηθεί το νομοσχέδιο, είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ με κάθε διαθέσιμο τρόπο την πραγματική τους φυσιογνωμία, έναντι του νεοφιλελεύθερου κυβερνητικού σχεδιασμού.».

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ν. Ηρακλείου, Παντελής Παπαδάκης και Γιώργος Φραγκιαδάκης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων ΣΕΠΛΑΝΗ Παντελής Γαλάτας και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εμπόρων Λαϊκών Αγορών ν. Ηρακλείου «Άγιος Κωνσταντίνος» Γιώργος Μπαχλιτζανάκης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Χάρης Μαμουλάκης περπάτησε στη λαϊκή αγορά συνομιλώντας με παραγωγούς αλλά και πολίτες, για το μέλλον των λαϊκών αγορών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση