HomeHL-9Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες για τους δασικούς χάρτες

Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες για τους δασικούς χάρτες

Κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι οι αγρότες της Κρήτης εξαιτίας των δασικών Χαρτών.

Στο Ηράκλειο η προσυγκέντρωση έγινε στο Παγκρήτιο Στάδιο. Η μηχανοκίνητη πορεία κατέληξε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης με τους αγρότες μάλιστα να προχωρούν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου.

Στα Χανιά η προσυγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον Κόμβο Μουρνιών, στο Ρέθυμνο στον Κόμβο Πανόρμου με κατεύθυνση το Δασαρχείο που τελεί ήδη υπό κατάληψη από τις 30 Μαρτίου.

Οι αγρότες ζητούν την απόσυρση των δασικών χαρτών και την ανασύνταξη τους βάσει των χαρτών του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΟΣΔΕ.

Η ανακοίνωση της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής:

«Μετά από πολυήμερες προσπάθειες και πάρα πολλές συζητήσεις με διάφορους «αρμόδιους» καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλοι αυτοί οι αρμόδιοι μαζί και ενορχηστρωμένα αρνούνται να δώσουν απάντηση στο πολύ μεγάλο πρόβλημα όλων των Κρητικών που δημιούργησε και ανάδειξε η ανάρτηση των δασικών χαρτών από τα Δασαρχεία όλων των Νομών της Κρήτης.

Επειδή πιθανόν να μην έχει γίνει αντιληπτό από το κεντρικό κράτος το μέγεθος του προβλήματος που έχουμε σχεδόν όλοι οι Κρητικοί, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και ιδιότητας, θεωρούμε ότι πρέπει να το δείξουμε για να το καταλάβουν όλοι.

Καλούμε όλους τους Κρητικούς να δώσουν τη δέουσα σημασία στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να στηρίξουν τον αγώνα κατά των δασικών χαρτών. Το πρόβλημα δεν είναι αγροτοκτηνοτροφικό αλλά είναι ιδιοκτησιακό και μας αφορά όλους ανεξαιρέτως.

Στο Ηράκλειο , προσυγκέντρωση στο Παγκρήτιο Στάδιο τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00 Στα Χανιά, προσυγκέντρωση στον Κόμβο Μουρνιών , τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00. Στο Ρέθυμνο προσυγκέντρωση στον Κόμβο Πανόρμου , τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 10:30 με κατεύθυνση το Δασαρχείο που τελεί ήδη υπό κατάληψη από τις 30 Μαρτίου. Στο Λασίθι θα γίνει ανάλογη διαμαρτυρία.

Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε συμβολική κατάληψη όλων των Δασαρχείων της Κρήτης. Παρακαλούμε όλους τους συμμετέχοντες να τηρήσουν τα μέτρα προφύλαξης για την πανδημία του COVID (μάσκες , 2 άτομα ανά αυτοκίνητο , αποστάσεις κλπ)».

Διαφήμιση
Διαφήμιση