HomeHL-9Σταϊκούρας: Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές τον Απρίλιο

Σταϊκούρας: Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές τον Απρίλιο

Θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόσθετο μέτρο στήριξης για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές τον Απρίλιο με κρατική εντολή ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε, θα είναι αυξημένη η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις εν λόγω επιχειρήσεις και τόνισε ότι η αποζημίωση δεν περιορίζεται από ρήτρα για τον τζίρο, ενώ είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη.

Οι ανακοινώσεις έρχονται στην σκιά των αντιδράσεων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, λόγω της απόφασης να μην ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα σε αυτές τις περιοχές. Αναφερόμενη στις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε ότι ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει, ενώ σημείωσε πως το πρωί της Δευτέρας η κυβέρνηση θα ανακοινώσει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξήγησε πως την περασμένη Τετάρτη, ελήφθη μία απόφαση μετά από εισήγηση της Επιτροπής, «να δώσουμε κάποιες ανάσες στην κοινωνία και στην οικονομία», με εξαίρεση τις περιοχές της Κοζάνης, της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας «για ένα χρονικό διάστημα καταρχάς μιας εβδομάδας».

Πηγή: enikonomia.gr, protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση