HomeHL-9Voucher 200 ευρώ για laptop ή tablet: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

Voucher 200 ευρώ για laptop ή tablet: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία αίτησης και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για να υποβάλουν οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές τις αιτήσεις τους προκειμένου να λάβουν το voucher 200 ευρώ για την προμήθεια laptop ή τάμπλετ.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των προμηθευτών τεχνολογικού εξοπλισμού που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα έχει ήδη ανοίξει. Δικαιούχοι για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Σε δύο φάσεις το προγράμμα

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος. Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα
Τα κριτήρια

Ειδικότερα τα κριτήρια για τη χορήγηση του voucher είναι τα εξής:

-Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως 12000 ευρώ.

-Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.

-Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

Σημείωση: Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν αίτηση για να λάβουν το σχετικό voucher ευρώ για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση