HomeHL-9Αναβλήθηκε η δίκη για το διπλό φονικό που συντάραξε τα Ανώγεια

Αναβλήθηκε η δίκη για το διπλό φονικό που συντάραξε τα Ανώγεια

Διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβλήθηκε για τις 12 Απριλίου η εκδίκαση της υπόθεσης για το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια την επομένη της Πρωτομαγιάς του 2020.

Το μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων όρισε νέα δικάσιμο την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν περάσει 11 περίπου μήνες από το διπλό φονικό των Ανωγείων με θύματα τον 63χρονο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη, πάτερα πέντε παιδιών, και τον 32χρονο κτηνοτρόφο και πατέρα δύο μικρών παιδιών, Γιώργη Ξυλούρη.

Η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο με έναν 30χρονο να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Πρόκειται για τον γιο του άτυχου μαντιναδολόγου, ο οποίος κατηγορείται ότι άδειασε το πιστόλι του πάνω στον Γ. Ξυλούρη όταν είδε τον πατέρα του να κείτεται νεκρός στο οδόστρωμα. Μία από τις βολίδες που διαπέρασαν το σώμα του 32χρονου θύματος, εξερχόμενη φέρεται να τραυμάτισε στην κνήμη έναν Ανωγειανό, ο οποίος είχε προστρέξει για να ξεχωρίσει τους δύο νεκρούς.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό σημειώθηκε στο Περαχώρι, την επομένη της Πρωτομαγιάς. Με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές στήθηκε άγριος καυγάς ανάμεσα στον 30χρονο γιο του Λ. Καλομοίρη και τον Γιώργη Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά άγρια τον δεύτερο.

Τους ξεχωρίζουν τρίτα πρόσωπα. Ο Ξυλούρης εκνευρισμένος αποχωρεί βιαστικά προς την οικία του και επιστρέφει λίγο αργότερα στο σημείο της τραγωδίας. Ανωγειανοί προσπαθούν να τον απομακρύνουν μάταια όμως μεταξύ αυτών και ο άτυχος μαντιναδολόγος.

Στην απολογία του ο 30χρονος αναφέρει: «Ήμουν στο μπάνιο όταν άκουσα τις φωνές της μητέρας μου και έναν πυροβολισμό. Πήρα το όπλο μου και βγήκα στο δρόμο όπου είδα νεκρό τον πατέρα μου και τον Γιώργο Ξυλούρη να στέκεται μπροστά του.
ikona_viber_2020-05-08_14-56-552

Διαφήμιση
Διαφήμιση