HomeΚΟΣΜΟΣΔιώρυγα του Σουέζ : Τέλος το «μποτιλιάρισμα»

Διώρυγα του Σουέζ : Τέλος το «μποτιλιάρισμα»

Πέρασαν όλα τα πλοία που ήταν σε αναμονή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα τελευταία 61 πλοία- από τα 422 που σχημάτισαν «ουρές» όσο γίνονταν οι τιτάνιες προσπάθειες για την αποκόλληση του μήκους 400 μ. «Ever Given»- διέπλευσαν σήμερα, ανακοίνωσε η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ.

Συνολικά σήμερα, 85 πλοία διέσχισαν τη Διώρυγα του Σουέζ, ανάμεσά τους 24 που είχαν φτάσει στην περιοχή μετά την αποκόλληση του «Ever Given».

«Ο ναύαρχος Οσάμα Ράμπια, πρόεδρος της SCA, ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο των πλοίων σε αναμονή μέσα στη Διώρυγα, μετά την προσάραξη του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με σημαία Παναμά, Ever Given πέρασαν τη Διώρυγα του Σουέζ» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η Αρχή της Διώρυγας διεκδικεί αποζημιώσεις 1 δισ. δολαρίων

Σημειώνεται πως η κρατική Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ πρόκειται να διεκδικήσει αποζημιώσεις που ανέρχονται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τις υπεύθυνες εταιρείες.

Πρόκειται για μια πρόχειρη εκτίμηση που αφορά, μεταξύ άλλων, ζημιές στο κανάλι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αποκόλλησης του πλοίου, καθώς και το κόστος εξοπλισμού και εργασιών, δήλωσε ο επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής της Αρχής του καναλιού του Σουέζ.

Δεν διευκρίνισε, πάντως, από ποιον θα ζητήσει αποζημίωση η Αρχή της Διώρυγας.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση