HomeHL-GreeceΟριστικά κλειστό το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Οριστικά κλειστό το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου, αναφέρει ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο το Σαββατοκύριακο, σε αντίθεση με την Αττική, σύμφωνα με τον γ.γ Εμπορίου, Πάνο Σταμπουλίδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οριστικά κλειστό το λιανεμπόριο σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που υπογράφει την αρνητική εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αλλά διαφοροποιείται στην απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορωνοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου».

Ελεύθερες θα είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις στις ΠΕ Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, για τα Σαββατοκύριακα, καθώς στην απόφαση της Πολιτικής Προστασίας που δημοσιεύθηκε πριν λίγο αναφέρεται μόνο η αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στις περιοχές αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις ξεκινούν από σήμερα πιλοτικά δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα για άσκηση (SMS 6) εκτός του δήμου κατοικίας με τη χρήση οχήματος, σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μία οικογένεια

Να σημειωθεί πάντως ότι όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Πάνος Σταμπουλίδης στο Mega σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη η αγορά δεν θα ανοίξει, αλλά οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο το Σαββατοκύριακο, σε αντίθεση με την Αττική.

Την Παρασκευή μετά από μια συνεδρίαση-θρίλερ αργά το βράδυ η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη και να υπάρξουν συμπληρωματικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονταν η συνέχιση απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων και η διενέργεια μαζικών rapid test στις επιχειρήσεις.

Την έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής παρακολούθησαν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση