HomePost ItΝα υποστηριχθούν οι μικρές επιχειρήσεις χωρίς διακρίσεις, αστερίσκους και αποκλεισμούς

Να υποστηριχθούν οι μικρές επιχειρήσεις χωρίς διακρίσεις, αστερίσκους και αποκλεισμούς

Δήλωση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης Χάρη Μαμουλάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την ανακοίνωση των «μέτρων στήριξης» για τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Στις 5 Νοεμβρίου 2020, με Επίκαιρη Ερώτηση, ζητήσαμε ένα στοχευμένο πρόγραμμα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης. Έστω και με πέντε μήνες καθυστέρηση, καλωσορίζουμε το «ενδιαφέρον» της Κυβέρνησης για αυτές τις επιχειρήσεις αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν διασφαλίζεται η ομαλή επανεκκίνηση του κλάδου. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού απουσιάζει κάθε μέριμνα για ρύθμιση του χρέους της πανδημίας με γενναίο κούρεμα της βασικής οφειλής και πολλές δόσεις, για επιδότηση της εργασίας, για θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, για στήριξη των μικρών επαγγελματιών για να αντεπεξέλθουν στις βιοποριστικές τους ανάγκες, για μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μην επιστρεπτέα ενίσχυση, για μείωση του ΦΠΑ στο 6%, καθώς και για τη δημιουργία ταμείου επανεκκίνησης των επιταγών.

Δεν μπορούμε επίσης να μην εκφράσουμε την ανησυχία μας σχετικά με μια σειρά ζητημάτων, όπως: Ποιες επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα; Θα έχει την τύχη των προηγούμενων μέτρων, όπου οι μεγάλες επιχειρήσεις εισέπραξαν την μερίδα του λέοντος και οι μικρές αποκλείστηκαν; Θα υπάρχουν οι γνωστοί αστερίσκοι που θα λειτουργούν ως «κόφτες» για τις δεκάδες χιλιάδες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπες με το λουκέτο;

Αναμένοντας τις διευκρινίσεις, θα συνιστούσαμε στους κυβερνώντες να περιορίσουν τους πανηγυρισμούς. Μπορεί να «ταιριάζουν» στην δική τους εικονική πραγματικότητα, αλλά στην καθημερινότητα που βιώνει το σύνολο της κοινωνίας μας, δεν έχουν θέση.».

Διαφήμιση
Διαφήμιση