HomeΚΡΗΤΗΟ Μ. Φραγκάκης για τη δημοπράτηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου

Ο Μ. Φραγκάκης για τη δημοπράτηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου

Στο δήμο Μινώα Πεδιάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συνέχεια των επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Φραγκάκης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα με τον Υφυπουργό κ. Ν. Ταγαρά για το θέμα της δημοπράτησης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας – για το οποίο έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση αυτού μέσω του Πράσινου Ταμείου στη βάση σχετικών αιτημάτων του Δήμου – συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη 30/03/2021 στην Ολομέλεια της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Απαντώντας στην ανωτέρω ερώτηση, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Ταγαράς, ανέφερε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και να έχει αναδειχθεί ανάδοχος έως το τέλος Μαΐου ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση του ειδικού σχεδίου η οποία εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος ενός έτους από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Φραγκάκης επισημαίνει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, με συντονισμένες ενέργειες, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, διεκδίκησαμε και πέτυχαμε τη χρηματοδότηση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας – με το ποσό των 527.000€ – η υλοποίηση του οποίου εγγυάται την ορθολογική ανάπτυξη και προστασία της περιοχής, εν΄ όψει ιδιαίτερα και της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελλίου. Είναι ιδιαίτερα θετικό το ότι η συνεργασία που είχα ως Δήμαρχος τόσο με τον τέως Υφυπουργό κ. Δ. Οικονόμου όσο και το νυν Υφυπουργό κ. Ταγαρά, αποδίδει αποτελέσματα και εντός του επόμενου διαστήματος πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο της εκπόνησης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού στη Βουλή των Ελλήνων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση