HomeΕΛΛΑΔΑΠαραμένει γρίφος το «Πάσχα στο χωριό»

Παραμένει γρίφος το «Πάσχα στο χωριό»

Τι λένε κυβέρνηση και ειδικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γρίφος παραμένει το τι θα γίνει το Πάσχα, αν δηλαδή θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ώστε να μπορέσουν να γιορτάσουν οι Έλληνες τη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας.

Στο ερώτημα «θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό;», κυβερνητικές πηγές απαντούν στο iefimerida «και ναι και όχι», τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά νωρίς για να γνωρίζουμε από τώρα τι θα γίνει το Πάσχα και ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας.

Φυσικά, το καλό σενάριο για την κυβέρνηση θα ήταν να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, ύστερα από ένα χρόνο με lockdown-ακορντεόν και με την κοινωνία κουρασμένη αλλά και διψασμένη για ανάσες ελευθερίας, ενώ και μια έστω μικρή διαφυγή από την καθημερινότητα της καραντίνας θα αποτελούσε αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο Πάσχα που ενδέχεται να ζητηθεί από τους πολίτες να παραμείνουν εντός των τειχών, και η τρίτη μεγάλη γιορτή, αφού και την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα γίνει το Πάσχα και δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις -και δεν θα μπορούσαν να ληφθούν τόσο νωρίς- το αποδεικνύουν και τα λεγόμενα κυβερνητικών στελεχών αλλά και επιδημιολόγων. «Τον τελευταίο λόγο τον έχει η πορεία της πανδημίας», είναι το σταθερό μήνυμα που εκπέμπουν, ελπίζοντας, φυσικά, σε αποκλιμάκωση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση