HomeΕΛΛΑΔΑΒουλή: Ο Τσίπρας, ο διαιτητής και ο… Σαββόπουλος

Βουλή: Ο Τσίπρας, ο διαιτητής και ο… Σαββόπουλος

Σκληρή κόντρα Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τελευταίου. Την στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για την αγορά από την Γερμανία εμβολίων της Pfizer, παρακάμπτοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη: «Γι’ αυτό είναι πίσω μας στους εμβολιασμούς; Επειδή αγόρασε από τη Pfizer;». Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε έντονο ύφος απάντησε, καλώντας τον πρωθυπουργό να ακολουθεί την Γερμανία στα καλά της κι όχι μόνο στα άσχημά της, αναφερόμενος στο επίδομα που έδωσε η Α. Μέρκελ στις επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να καταβαραθρώνεται.

Λίγο αργότερα, μάλιστα, ήταν σειρά του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα να «κοντραριστεί» με τον Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είχε υπερβεί τον χρόνο της ομιλίας του. Ο κ. Τασούλας τον κάλεσε να ολοκληρώσει, υπενθυμίζοντάς του ότι ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει λιγότερο. «Κύριε πρόεδρε θα μετράτε και με την κλεψύδρα το χρόνο μου;», σημείωσε ο Τσίπρας και χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους πρόσθεσε: «μη με διακόπτετε τουλάχιστον πάνω στον ειρμό μου. Γιατί είστε σαν τον διαιτητή, που σφυρίζει πάνω όταν η ομάδα πάει να αναπτυχθεί. Δεν είναι δίκαιος αυτός ο διαιτητής».

Σε άλλο σημείο, δε, επικαλέστηκε και τραγούδι του Σαββόπουλου, όταν καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε εργασιακούς χώρου, οι βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν από τα έδρανα. ««Ήταν πολύ ωραίος δίσκος το “τραπεζάκια έξω” του Σαββόπουλου», σχολίασε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος όταν άκουσε το επιχείρημα για το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση