HomeHL-GreeceΣτην Βουλή σήμερα συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία και την οικονομία

Στην Βουλή σήμερα συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία και την οικονομία

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10:30

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα μετά από πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί και θα αφορά την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία.

«Πιστεύουμε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμβάλουν θετικά, ώστε το αποτέλεσμα της συζήτησης της Παρασκευής να είναι αυτό που προσδοκά ο ελληνικός λαός»,
αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 11:00. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή αναφορικά με το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ηδη ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει μέτρα στήριξης σε κλάδους που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία όπως η εστίαση, η οποία θα λάβει ένα πακέτο ύψους 330 εκατ. ευρώ ώστε να κινηθούν οι επιχειρηματίες του κλάδου μόλις δοθεί το «ΟΚ» για να ανεβάσουν και πάλι τα ρολά.

Να τονιστεί πως μεσοβδόμαδα ο πρωθυπουργός παρουσίασε και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έναν οδικό χάρτη με 170 έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Όπως τόνισε, το Σχέδιο στηρίζεται σε 4 πυλώνες: την ψηφιακή μετάβαση του Κράτους και της Οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη Οικονομία και την εκτίναξη της παραγωγικής δραστηριότητας. Πρόκειται για ένα σχέδιο που καλύπτει όλη την Ελλάδα, αφορά σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, και το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας, αλλά και να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες την επόμενη 6ετία.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση