HomeΚΡΗΤΗΥπεγράφη η νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στην ΔΕΥΑΗ

Υπεγράφη η νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στην ΔΕΥΑΗ

Μεταξύ των εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ και τηνς διοίκησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 1 Απριλίου, από τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ και την διοίκηση της Επιχείρησης, η νέα διετής Επιχειρησιακή Σύμβαση , με την οποία, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, ενδυναμώνεται η θέση όλων των εργαζόμενων στην Επιχείρηση, βελτιώνεται θεσμικά το εργασιακό περιβάλλον και παρέχεται προοπτική και ασφάλεια για το μέλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Σωματείο Εργαζομένων ανακοινώνει ότι μετά από απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου στη συνεδρίαση του στις 01/04/2021, υπεγράφη σήμερα με τους εκπροσώπους του Σωματείου, η νέα διετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την περίοδο 2021 εως 31/12/2022.

Την σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γεώργιος Βουρεξάκης και από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Μανώλη Σκεπασιανό, ενώ το Σωματείο εκπροσωπούσε επίσης και ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΥΑΗ, Γιάννης Λιναρίτης.

Την υπογραφή της Σύμβασης χαιρέτησαν με θερμά λόγια όλα τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ (που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, βάση των πρωτοκόλλων covid-19) αναφέροντας επιγραμματικά στο Προεδρείο της Επιχείρησης, πως η εργασιακή ειρήνη και η εποικοδομητική συνεργασία είναι το όπλο στο δύσκολο και απαιτητικό έργο της Επιχείρησης.

-Ο πρόεδρος του Σωματείου Μανώλης Σκεπασιανός, και ο εκπρόσωπος του Σωματείου Γιάννης Λιναρίτης, στην ομιλία τους στο ΔΣ (μέσω τηλεδιάσκεψης πάντα), ανέφεραν :

» Με την υπογραφή της Σύμβασης, κλείνει ικανοποιητικά ένας κύκλος διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά θέματα , που έλαβε χώρα στο ιδιαίτερο περιβάλλον που δημιούργησε η πανδημία, με επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και κατ’ επέκταση στην ΔΕΥΑΗ .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΗ και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της κ. Γιώργο Βουρεξάκη για την εποικοδομητική στάση που επέδειξε καθ΄ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και συνολικά στη διαδικασία που ολοκληρώθηκε σήμερα με την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ.

Η νέα ΕΣΣΕ αποτελεί κατάκτηση των εργαζόμενων και του Σωματείου, αφού είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και διεκδίκησης. Χωρίς σκοπιμότητες και τακτικισμούς, χωρίς άγονες και καταστροφικές αντιπαραθέσεις η νέα Σύμβαση διασφαλίζει πραγματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων και συμβάλλει αποφασιστικά στην εργασιακή ειρήνη.

Η σύμβαση καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΗ με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, είναι διετής διάρκειας από 01/01/2021 εως 31/12/2022, ενδυναμώνεται η θέση όλων των εργαζόμενων στην Επιχείρηση, ενώ βελτιώνεται θεσμικά το εργασιακό περιβάλλον και παρέχεται προοπτική και ασφάλεια για το μέλλον».

Διαφήμιση
Διαφήμιση