HomeHL-9Αθ. Λινού: «Δεν υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση στη χώρα»

Αθ. Λινού: «Δεν υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση στη χώρα»

Επίσης η κ. Λινού εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτική και για τα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα που θα προκύπτουν από τα self – test

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις επιφυλάξεις της για την ευρεία χρήση των self – test σε βαθμό που μάλιστα θα κρίνουν την επαναλειτουργία της εκπαίδευσης και πολλών κλάδων της οικονομίας, εξέφρασε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό της Κρήτης Ράδιο 98.4 για τη διαχείριση της πανδημίας, επισήμανε ότι «μπορεί το self – test συμπληρωματικά να είναι καλή επιλογή, όταν όμως δεν έχεις στοιχεία της επιτήρησης της πανδημίας τότε προσθέτεις ένα ακόμα πρόβλημα», με κίνδυνο η κατάσταση να καταστεί ανεξέλεγκτη, όπως είπε.

Η καθηγήτρια τόνισε, όπως έχουν κάνει και άλλοι επιστήμονες ότι η χώρα πορεύεται χωρίς τεστ, ιχνηλάτηση και απομόνωση, άρα χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση.

 Επίσης η κ. Λινού εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτική και για τα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα που θα προκύπτουν από τα self – test.
Διαφήμιση
Διαφήμιση