HomeHL-9ΕΟΦ για τον θάνατο της 65χρονης στο Ίλιον: Δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό

ΕΟΦ για τον θάνατο της 65χρονης στο Ίλιον: Δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό

Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό ο θάνατος της 65χρονης γυναίκας στο Ίλιον που είχε εμβολιαστεί για κορωνοιό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΦ με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος.

Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Αρχική και προσώρας εκτίμηση της ΟΕ/ΕΦΑΡ για την ΚΚ 20212061

Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα.

Τι συνέβη

Η άτυχη γυναίκα είχε πάει στο κέντρο υγείας στο Ίλιον για να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 65χρονη έπασχε από διαβήτη. Έκανε τη δόση, δεν ανέφερε ιστορικό αλλεργιών ή άλλων παθήσεων και παρέμεινε στο κέντρο για 20 λεπτά μετά τον εμβολιασμό.

Μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της βρέθηκε σε παρκάκι δίπλα από το κέντρο υγείας χωρίς τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας για τις πρώτες βοήθειες, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών η γυναίκα δεν επανήλθε.

Θα διεξαχθεί νεκροψία για τα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας.

Η Επιτροπή Εμβολιασμών ερευνά το περιστατικό και αναμένει την ιατροδικαστική εξέταση αφού πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο. Και τονίζουν μάλιστα ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση