HomeΚΡΗΤΗΞεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού για το νέο “πνεύμονα” πρασίνου

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού για το νέο “πνεύμονα” πρασίνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού της έκτασης που απέκτησε Δήμος Ηρακλείου επί της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων(απέναντι από την ΕΑΣΗ) και της οδού Σωπασή έκτασης 3,5 στρεμμάτων όπου σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης πρόκειται να δημιουργηθεί ένα νέο Πάρκο  Πρασίνου και Αναψυχής με  ιδιαίτερους χώρους για παιδιά και εφήβους η μελέτη του οποίου είναι ήδη έτοιμη.

Ο χώρος αυτός αποκτήθηκε έκταση με χρηματοδότηση που διεκδίκησε και πέτυχε από το Πράσινο ταμείο απέκτησε ο Δήμος Ηρακλείου προς όφελος των Δημοτών.

Τις εργασίες καθαρισμού από μπάζα που προέκυψαν από τις  κατεδαφίσεις κτισμάτων και ότι άλλο υπήρχε μέσα στο χώρο παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης ο οποίος συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία του μεγάλου Πάρκου Πρασίνου που θα δημιουργηθεί αλλά και τις άλλες παρεμβάσεις που έχει κάνει στην περιοχή ο Δήμος.

Γ. Κουράκης: Παρέμβαση-ανάσα για τις Δυτικές Συνοικίες του Ηρακλείου

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κουράκης , τόνισε ότι πρόκειται για   μια σημαντική παρέμβαση – ανάσα για τα Δυτικά προάστια της πόλης και συγκεκριμένα για τις τρεις συνοικίες Δειλινών, Καμινίων και Θερίσου, αφού, όπως επεσήμανε  θα αποδοθεί στους πολίτες άλλος ένας πνεύμονας Πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και Άθλησης που τον έχει ανάγκη η περιοχή και θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

ERGASIES 4 ERGASIES 3 ERGASIES 2

Διαφήμιση
Διαφήμιση