HomeHL-9Οργή από τους εμπόρους της Κρήτης για την επιστροφή του click in shop

Οργή από τους εμπόρους της Κρήτης για την επιστροφή του click in shop

Μ. Κουμαντάκης: «Η κατάταση οδεύει σε καταστροφή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οργισμένοι είναι οι έμποροι της Κρήτης μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον τρόπο επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου.

Ο εμπορικός κόσμος του νησιού θεωρεί πως το click away και το click in shop δεν αποδίδουν με αποτέλεσμα η αγορά να οδεύει προς την ολοκληρωτική καταστροφή.

«Δε νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει αυτό το πράγμα την αγορά. Έχουμε και την εμπειρία των click away και click in shop του περασμένου Δεκεμβρίου που έδειξε πως το αποτέλεσμα ήταν, τουλάχιστον, δραματικό», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επορικών Συλλόγων Κρήτης και πρόεδρος εμπόρων Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης προσθέτοντας πως «ένα μικρό μέρος μπορεί να καλυφθεί με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας ωστόσο ο μοναδικός τρόπος να βοηθηθεί η αγορά είναι φυσική παρουσία του κόσμου μέσα στα καταστήματα. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα και με τον τρόπο που επιλέγουν να ανοίξουν το λιανεμπόριο, με αυτά τα ημι-μικρο-ημίμετρα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η κατάσταση οδεύει στην καταστροφή».

Χωρίς όλους τους εργαζόμενους το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε η κυβέρνηση ν’ ανοίξει το λιανεμπόριο θα οδηγήσει πολλούς επιχειρηματίες να μην προχωρήσουν στην πρόσληψη όλων των εργαζομένων τους.

«Οι εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν όλοι στην δουλειά τους στο λιανεμπόριο. Με το click away και το click in shop θα υπάρξουν αρκετοί που θα μπουν σε αναστολές. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να διατηρηθούν αυτές οι θέσεις εργασίες. Επίσης, πρέπει να σας πω πως θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίες εξαιτίας και των κλεισίματων των επιχειρήσεων», τόνισε σχετικά ο κ. Κουμαντάκης.

Το 2020 το 8% των επιχειρήσεων έβαλε… λουκέτο

Μεγάλο είναι το πλήγμα που έχει υποστεί το λιανεμπόριο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων κατά της διασποράς του.

Μέσα στο 2020 πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη βάλει… λουκέτο ενώ αναμένονται να κλείσουν ακόμα περισσότερες.

«Κατά τη διάρκεια του 2020 ένα ποσοστό της τάξεως του 8% των επιχειρήσεων έχουν κλείσει. Δεν υφίστανται πλέον. Ήδη πολλές επιχειρήσεις με όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί δεν θα ανοίξουν κι αν ανοίξουν τους επόμενους μήνες θα κλείσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμαντάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση