HomeΕΛΛΑΔΑSMS στο 13033: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις εκτός δήμου τα Σαββατοκύριακα

SMS στο 13033: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις εκτός δήμου τα Σαββατοκύριακα

Τι αλλάζει με τις μετακινήσεις με κωδικό sms 13033 από το Σάββατο 3 Απριλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ελεύθερη μετακίνηση για προσωπική άσκηση από δήμο σε δήμο με SMS 6 στο 13033 πιλοτικά το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Απριλίου, αλλά και την μετακίνηση στα καταστήματα που ανοίγουν με αποστολή SMS στο 13032 ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οπως ανακοινώθηκε, σε ό,τι αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο, 3 Απριλίου, και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, θα επιτρέπεται η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με SMS στο 13033 με κωδικό 6 και για τρία άτομα ή ανά οικογένεια, με τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής. «Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, όσον αφορά στις μετακινήσεις προς τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που ανοίγουν – δεν ανοίγουν ακόμα τα outlet και τα mall (το άνοιγμά τους θα επανεξεταστεί την επόμενη βδομάδα μαζί με τα σχολεία)-, αυτές θα γίνονται με τον νέο κωδικό 13032 που μπαίνει στη ζωή μας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αυστηρά για 3 ώρες και μόνο μία φορά ανά 24ωρο. Στον συγκεκριμένο αριθμό κάποιος θα στέλνει το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του και θα λαμβάνει μήνυμα που αναφέρει: «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Συγκεκριμένα με το SMS στο 13032 θα επιτρέπεται το click away αλλά και το click in shop στα καταστήματα ενώ θα ισχύει και ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση