HomeHL-9Κικίλιας: Έχουμε μπροστά μας 6 κρίσιμες εβδομάδες

Κικίλιας: Έχουμε μπροστά μας 6 κρίσιμες εβδομάδες

Το Θριάσιο γίνεται Covid νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα ξεκίνησε η ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα και τα νέα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση τόσο για τη χαλάρωση των μέτρων όσο και για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κάνοντας ειδική μνεία στην Θεσσαλονίκη «που μας ανησυχεί» κι αποκαλύπτοντας πως ζήτησε από τον Νίκο Χαρδαλιά να μεταβεί στην συμπρωτεύουσα.

«Να αντέξουμε τις επόμενες εβδομάδες», είπε ακόμη ο υπουργός, ζητώντας κάτι «απλό και δύσκολο: Προσοχή. Όπου κι αν πάτε, όπου κι αν κινηθείτε, με μάσκα. Αυτές τις λίγες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας ζωών. Σας ζητώ για μία ακόμη φορά να προστατευτείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας. Κι εννοώ και τους ανθρώπους του οικογενειακού σας κύκλου», είπε επιπλέον.

Και συνέχισε: «Ανακοινώνω σήμερα την μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο covid only. Με στόχο στις 07.04 το Θριάσιο να διαθέτει ήδη 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid και σταδιακά να αναπτύξει ως 180 κλίνες Covid».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως οι εμβολιασμοί -1η και 2η δόση- έχουν ξεπεράσει το 1.600.000, ενώ μόνο τον Απρίλιο ο στόχος είναι να γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί και τους επόμενους μήνες ακόμη περισσότεροι.

Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κοροναϊό μετατρέπεται το Θριάσιο όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

protothema.gr/newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση