HomeHL-9Άνοιγμα λιανεμπορίου με click in shop

Άνοιγμα λιανεμπορίου με click in shop

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το άνοιγμα των καταστημάτων με τη μέθοδο του click in shop εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στη σημερινή συνεδρίαση.

Την ίδια στιγμή, παρά τις πιέσεις, επέμειναν στην απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Το 70% των ασθενών στα νοσοκομεία είναι νέοι άνθρωποι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του in.gr, οι ειδικοί δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να υπάρξουν εικόνες συνωστισμού και εικόνες όπως αυτές στην Ερμού, με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Έτσι λοιπόν η επιτροπή φέρεται να πρότεινε να παραμείνει ο περιορισμός στο SMS 6 και την σωματική άσκηση, ωστόσο την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση.

Όσον αφορά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, αυτό φαίνεται πως θα συνοδεύεται από τρεις κανόνες: Να μην υπάρξει κοσμοσυρροή στους δρόμους, να γίνονται rapid test στους εργαζόμενους και να διατηρηθεί το ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, όπως ορίζει ο νόμος.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο  το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα, καθώς οι ειδικοί δεν θα προκρίνουν σε καμία περίπτωση αυτό το μέτρο πριν φτάσουν στη χώρα μας τα self tests. Έτσι η 12η Απριλίου εξετάζεται ως η πιο πιθανή ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και συγκεκριμένα για το άνοιγμα των λυκείων, και ενδεχομένως και των γυμνασίων.

Εισιτήριο για την επαναλειτουργία τα self test

Το «κλειδί» για να ανοίξουν τα σχολεία αναμένεται να είναι τα self tests, τα οποία, όπως ήδη ανακοινώθηκε, θα είναι υποχρεωτικά για μια σειρά επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων. Το υποχρεωτικό self testing που μπαίνει στις ζωές των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα αποτελέσει μία μεγάλη δικλίδα ασφαλείας για το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

«Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα self test, τα οποία είναι ένα πρόσθετο συμπληρωματικό εργαλείο, μαζί με την τήρηση των μέτρων και το τείχος ανοσίας των εμβολίων», τόνισε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος σήμερα το πρωί.

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση