HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός – Γερμανία: Τέλος η χορήγηση εμβολίου AstraZeneca στους κάτω των 60

Κορωνοϊός – Γερμανία: Τέλος η χορήγηση εμβολίου AstraZeneca στους κάτω των 60

Ποια δεδομένα οδήγησαν σε αυτή την απόφαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι υγείας συμφώνησαν, νωρίς το βράδυ της Τρίτης, να περιορίσουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών, εν μέσω ανησυχιών για πρόκληση θρόμβων σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και κρατικοί αξιωματούχοι συμφώνησαν ομόφωνα την Τρίτη – στη διάρκεια διάσκεψης – να χορηγούν εφεξής το εμβόλιο μόνο σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, εκτός εάν ανήκουν σε κατηγορία υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από Covid και έχουν συμφωνήσει με το γιατρό τους να εμβολιαστούν, παρά τον – μικρό – κίνδυνο σοβαρής παρενέργειας.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις συστάσεις της ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας για τα εμβόλια και προκύπτει μετά την κυκλοφορία νέων δεδομένων από τον ιατρικό ρυθμιστή της χώρας, το Ινστιτούτο «Πάουλ Έρλιχ», σύμφωνα με τα οποία συνολικά 31 άτομα – σε σύνολο 2,7 εκατομμύρια εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraZeneca – εμφάνισαν θρομβώσεις μετά το εμβολιασμό τους, συμπεριλαμβανομένων εννέα θανάτων.

Όχι σε οικογενειακό Πάσχα φέτος

Ο Γενς Σπαν ανακοίνωσε ότι, ενόψει της ισχυρής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού, δεν θα γιορτάσει φέτος το Πάσχα οικογενειακά. «Η οικογενειακή επίσκεψη ακυρώνεται και για μένα επίσης φέτος, για την ακρίβεια θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε διαδικτυακή συζήτηση με δημοσιογράφους, η οποία αφορούσε κυρίως στο μοντέλο των διαγνωστικών τεστ το οποίο ανέπτυξε το Μπέμπλινγκεν του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ο Σπαν κάλεσε τους πολίτες «να μειώσουν όλες τις επαφές τους όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του Πάσχα (4 Απριλίου), όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση