HomeHL-94 χρόνια από τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή στα ελληνικά χρονικά

4 χρόνια από τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή στα ελληνικά χρονικά

Τα έχω αφήσει όλα πίσω λέει ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

4 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την απαγωγή Λεμπιδάκη, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου του 2017, και ενώ ο επιχειρηματίας βρισκόταν καθ’ οδόν από το Ηράκλειο προς τα Καλέσσα, επιστρέφοντας από επαγγελματικό του ταξίδι.

Μετά τον εντοπισμό του πολυτελούς αυτοκινήτου του επιχειρηματία, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, με ανοιχτές τις πόρτες στον επαρχιακό δρόμο και τρακαρισμένο, η αστυνομία διαπίστωσε ότι επρόκειτο για το αυτοκίνητο του συγκεκριμένου προσώπου και επικοινώνησε με την οικογένειά του, που δήλωσε άγνοια για το τι είχε συμβεί.

apagogh-epixeirhmatia

Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ η οικογένεια κάλεσε μια φορά στο κινητό του 54χρονου. Το τηλέφωνο ήταν ακόμη ανοιχτό εκείνη την ώρα, αλλά «σίγησε» από εκείνη τη στιγμή και μετά.

Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε να επέμβει καθώς δύο αυτοκίνητα καίγονταν στο δρόμο προς τα Καλέσσα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Επρόκειτο για μία BMW και ένα αγροτικό, που κάηκαν, ωστόσο, ολοσχερώς. Όπως εκτιμάται, το ένα αυτοκίνητο το είχαν χρησιμοποιήσει για να «κλείσουν» το όχημα του επιχειρηματία, ενώ στο δεύτερο, κατά πάσα πιθανότητα τον επιβίβασαν αρχικά, μέχρι να φτάσουν στο σημείο όπου έκαψαν και τα δύο αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν με άλλο.

Ο επιχειρηματίας είχε πέσει σε καλοστημένη ενέδρα. Αφού τον ακινητοποίησαν, τον έβγαλαν δια της βίας από το όχημά του, τον επιβίβασαν σε άλλο και εξαφανίστηκαν.

Όλο αυτό το διάστημα, οι απαγωγείς Λεμπιδάκη κινούνταν με μεγάλη προσοχή και έχοντας λάβει μαθήματα από τα λάθη που έκαναν άλλοι «συνάδελφοί τους» στο παρελθόν, είχαν θέσει συγκεκριμένους όρους ακόμη και για τα χαρτονομίσματα που επρόκειτο να δοθούν ως λύτρα.

Ζητούσαν αρχικά 100 εκατ. Ευρώ, αλλά μετά από τις διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, είχαν μειώσει το ποσό, φτάνοντας το στην τελευταία επικοινωνία, που είχαν με την οικογένεια στα 18 εκατ. ευρώ.

lempidakis2

Τα έχει αφήσει όλα πίσω

Ο ίδιος ο απαχθείς, ο άνθρωπος που βρέθηκε υπό ομηρεία επί έξι μήνες, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης εμφανίζεται να έχει αφήσει πίσω του αυτή την τραυματική εμπειρία με στόχο το μέλλον και το μπροστά. Αυτό το μήνυμα προσπάθησε να περάσει και με την στάση του ενώπιον της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά στους απαγωγείς του, μεταμελημένους και μη.

Φέρεται να ζει την ζωή αλλιώς με συνοδοιπόρους τους ανθρώπους της οικογένειας του και καλούς φίλους. Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, στην ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν θυμόμουν καν ότι συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την απαγωγή μου. Δεν το έχω πια στο μυαλό μου”.

lempidakis-exo

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απελευθερώθηκε νωρίς το πρωί της 2ας Οκτωβρίου 2017 στη διάρκεια κινηματογραφικής επιχείρησης, στις εγκαταστάσεις εταιρείας στη γέφυρα της Ζουρίδας, στο Ρέθυμνο. «Εντός δωματίου βρήκαμε ξαπλωμένο σε στρώμα τον Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ήταν ξύπνιος και τον απομακρύναμε αφού πρώτα κόψαμε την αλυσίδα με την οποία ήταν δεμένος», περιέγραψε σε κατάθεσή του αστυνομικός του τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης

Σε δικαστικό επίπεδο ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης ως προς τους βασικούς κατηγορούμενους (όσους τουλάχιστον κατέστη εφικτό να ταυτοποιηθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης) έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2020, με την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας είχε ζητήσει  από το δικαστήριο να αντιμετωπίσει με επιείκεια όσους ομολόγησαν και μετάνιωσαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση