HomeHL-9Κρήτη: Συννεφιασμένος ο καιρός και στο βάθος…βροχές

Κρήτη: Συννεφιασμένος ο καιρός και στο βάθος…βροχές

Προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους- Aπό 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στη βόρεια Κρήτη προβλέπει για σήμερα, 30 Μαρτίου η ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα έχουμε χειμώνα και πάλι τις επόμενες μέρες.

Ο καιρός στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στην Κρήτη. Από το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για μποφόρ προειδοποιεί το Λιμεναρχείο

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τους πολίτες για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Αναλυτικά: Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από το βράδυ τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Το Λιμεναρχείο καλεί τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή του Ηρακλείου να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων. Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Παράλληλα έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα

Διαφήμιση
Διαφήμιση