HomeHL-WorldΚορωνοϊός-Γερμανία: Πάνω από 9.500 τα νέα κρούσματα

Κορωνοϊός-Γερμανία: Πάνω από 9.500 τα νέα κρούσματα

180 ασθενείς κατέληξαν σε 24 ώρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 9.549 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.791.822, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε Τρίτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας, ανακοίνωσε ακόμη 180 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 76.093 νεκρούς ως εδώ.

Αντιδράσεις για τις… απειλές Μέρκελ για lockdown στα ομόσπονδα κρατίδια

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις από όλες τις πλευρές προκάλεσε η «απειλή» της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προς τις κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων στη Γερμανία, ότι, εάν δεν εφαρμόσουν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για τον έλεγχο της πανδημίας, θα παρέμβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προκειμένου να τα επιβάλει.

Από την πλευρά της οικονομίας, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, Κλέμενς Φούεστ, επέκρινε τη «στάση αναμονής» της καγκελαρίου και ζήτησε άμεση επιβολή «σκληρού πασχαλινού lockdown», διάρκειας δύο εβδομάδων.

«Με τις πασχαλινές διακοπές έχουμε ένα «παράθυρο» χρόνου, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά δεν πηγαίνουν ούτως ή άλλως στο σχολείο. Το γιατί λοιπόν δεν το αξιοποιεί κανείς αυτό αποφασιστικά, προκειμένου να περιορίσει τον αριθμό των κρουσμάτων, μου είναι ακατανόητο», δήλωσε ο κ. Φούεστ, και τόνισε ότι σε μια έκτακτη κατάσταση θα περίμενε κανείς από την αρχηγό της κυβέρνησης να προχωρούσε η ίδια μπροστά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση