HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυμφωνία για σύσταση Ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού

Συμφωνία για σύσταση Ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η κατάθεση ενός και ενιαίου φακέλου που να αντιστοιχεί, με βάση τα λεγόμενα τους, στο 90% της παραγωγής και της μεταποίησης, αντίστοιχα, αλλά και η οργάνωση και λειτουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού κατά τα διεθνή πρότυπα προς όφελος της ελληνικής παραγωγής, των πτηνοτρόφων και των επιχειρήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συμφωνία για τη σύσταση Ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού κατέληξαν οι επικεφαλής των δύο σχημάτων, που είχαν προχωρήσει στην ετοιμασία ξεχωριστών φακέλων, κ. κ. Γιάννης Βλαχάκης και Τριαντάφυλλος Ζούρας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία της αρμόδιας υφυπουργού, Φωτεινής Αραμπατζή.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η κατάθεση ενός και ενιαίου φακέλου που να αντιστοιχεί, με βάση τα λεγόμενα τους, στο 90% της παραγωγής και της μεταποίησης, αντίστοιχα, αλλά και η οργάνωση και λειτουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού κατά τα διεθνή πρότυπα προς όφελος της ελληνικής παραγωγής, των πτηνοτρόφων και των επιχειρήσεων.

Για σοβαρή εξέλιξη η οποία «έρχεται σε μια εποχή που το αυγό, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή των σύγχρονων διατροφικών τάσεων κι ως εκ τούτου οι προοπτικές για την ελληνική πτηνοτροφία προμηνύονται ιδιαίτερα ευοίωνες» έκανε λόγο η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσθέτοντας ότι «η σύσταση της Διεπαγγελματικής Αυγού δεν αποτελεί το τέλος του ταξιδιού αλλά το τέλος της αρχής. Χρειάζεται οργάνωση, σκληρή δουλειά, συλλογική προσπάθεια».

Μεταξύ άλλων η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε ότι με τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού «ολοκληρώνεται στην ουσία ο κύκλος των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στην κτηνοτροφία/πτηνοτροφία και τα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης».

Σε ενωτικό κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις των εκπροσώπων της παραγωγής και της αγοράς. «Αυτό που πετύχαμε σήμερα φάνταζε ακατόρθωτο» σημείωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Ιωάννης Βλαχάκης καθώς «στις συνεργασίες υπάρχουν όροι που πρέπει να συμφωνηθούν και όταν είναι πολλοί οι εμπλεκόμενοι, αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Σήμερα, όμως, αποδείξαμε ότι με θέληση και καλή διάθεση όλα γίνονται».

«Έχουμε καταλήξει και νομίζω ότι εκπροσωπούμε αθροιστικά σχεδόν όλο τον κλάδο» είπε από τη μεριά του ο Τριαντάφυλλος Ζούρας προσθέτοντας πως «η φωνή μας θα είναι πολύ πιο δυνατή και θα παλέψουμε μαζί με τον κ. Βλαχάκη για να καταφέρουμε, με τη συμπαράσταση του Υπουργείου, να λύσουμε τα προβλήματα του κλάδου και να βελτιώσουμε την θέση του».

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση