HomeHL-SportsΟι Στάικος, Σαρδινέρο… καλούνται να βγουν μπροστά στον ΟΦΗ

Οι Στάικος, Σαρδινέρο… καλούνται να βγουν μπροστά στον ΟΦΗ

Ελέω απουσιών για ακόμη μία φορά, ο 25χρονος χαφ αναμένεται να είναι η «κολόνα» του άξονα, ενώ ο Ισπανός ενδέχεται να βρεθεί ξανά στο «9»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η «μάστιγα» των τραυματισμών καλά κρατεί στον ΟΦΗ, καθώς Ντε Γκούζμαν και Νέιρα είναι αμφίβολοι για τη 2η αγωνιστική των play out κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Καστάνιος δύσκολα θα προλάβει το ματς.

Ετσι σε ακόμη ένα παιχνίδι οι Κρητικοί είναι πιθανό να παίξουν χωρίς τους κατά τεκμήριο βασικούς τους κεντρικούς χαφ (ο Ολλανδός και ο Αργεντινός αντίστοιχα), ενώ εκτός απρόοπτου θα είναι νοκ άουτ και το πρωτοκλασάτο τους «9άρι».

Ξέχωρα φυσικά από τις μακροχρόνια απουσίες που τους ταλαιπωρούν (π.χ. Ναμπί, Τσιλιανίδης).

Ομως τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και στο «Γεντί Κουλέ» και καλούνται να πορευτούν με όσους είναι διαθέσιμοι, αφού δεν μπορούν να στέκονται σε εκείνους που για διάφορους λόγους θα απουσιάσουν.

Ετσι το βάρος στους δύο παραπάνω τομείς… πέφτει στους Στάικο και Σαρδινέρο αντίστοιχα.

Ο 25χρονος μέσος ξεκίνησε, κακά τα ψέμματα, τη σεζόν ως back up στον άξονα, όπου επί χάρτου δέσποζε η τριάδα των Μεγιάδο, Νέιρα, Ντε Γκούζμαν, ενώ υπήρχε ο Σακόρ και άλλοι.

Ομως τα προβλήματα που υπήρξαν τον μετέτρεψαν σε «κολόνα» του άξονα, κλασικό «6άρι» αλλά και εσωτερικός, και είναι στο πρωτάθλημα ο 7ος παίκτης της ομάδας σε χρόνο συμμετοχής πίσω από τους Ουές, Διαμαντή, Μεγιάδο, Στάρτζεον, Σαρδινέρο, Κοροβέση και εκ των κορυφαίων του σκόρερ.

Ηδη έχει βρει δίχτυα 3 φορές, ενώ είναι 2ος σε τελικές που ως επί το πλείστων είναι με μακρινά σουτ.

Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε έχει στείλει 2 φορές την μπάλα στα αντίπαλα δοκάρια και πιο συγκεκριμένα στα παιχνίδια με Βόλο και Αστέρα στο Ηράκλειο όπου αν είχε σκοράρει, ίσως τελικά ο ΟΦΗ να μην γνώριζε την ήττα.

Ο Ισπανός από την πλευρά του αποκτήθηκε το καλοκαίρι για ακραίος ή έστω περιφερειακός, όμως έχει βγάλει ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς ως ο φορ.

Δεύτερος σκόρερ του ΟΦΗ στην κατηγορία με 4 τέρματα (μετρά και 1 ασίστ), είναι και 4ος σε τελικές, ενώ όλα τα τέρματά του είναι αγωνιζόμενος στο «9».

Απόντων (ενδεχομένως) των Νέιρα, Ντε Γκούζμαν από τον άξονα και του Καστάνιος (κατά πάσα πιθανότητα) από τη γραμμή κρούσης, αμφότεροι καλούνται να βγουν μπροστά σε ένα κομβικό για το μέλλον των Κρητικών παιχνίδι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση