HomePost ItΜαμουλάκης: Κυβερνητικά παιχνίδια με την Τράπεζα Πειραιώς ζημιώνουν μικρομετόχους και Ελληνικό Δημόσιο

Μαμουλάκης: Κυβερνητικά παιχνίδια με την Τράπεζα Πειραιώς ζημιώνουν μικρομετόχους και Ελληνικό Δημόσιο

Στη Βουλή το θέμα, με Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης Χάρη Μαμουλάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη διερεύνηση των ευθυνών της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως προς τη χειραγώγηση της αγοράς, καθώς και για ενέργειες ή παραλείψεις από την πλευρά του Δημοσίου, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή 35 ακόμα Βουλευτών.

«Η διαδικασία επανιδιωτικοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς, που πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση της Κυβέρνησης της ΝΔ, οδηγεί σε ζημία το Δημόσιο, καθώς και τους μικρομετόχους της τράπεζας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Με στόχο να προστατευτούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και των μικρομετόχων, αναδεικνύουμε το θέμα στη Βουλή και ζητάμε σαφείς απαντήσεις. Τίποτα δεν πρέπει να μείνει κρυφό. Όλα θα έρθουν στο φως!».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, οι αυξομειώσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στη τιμή της μετοχής της τράπεζας, δημιουργούν ανησυχίες για κερδοσκοπικά παιχνίδια εν’ όψη της επερχόμενης αναδιάρθρωσης, τα οποία θα επηρεάσουν τόσο τους μικρομετόχους, όσο και το Ελληνικό Δημόσιο (δεδομένου ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – Τ.Χ.Σ. κατέχει το 61% των μετοχών της Πειραιώς Fiancial Holdings). Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με τη φωτογραφική διάταξη περί αμνηστίας της Διοίκησης του Τ.Χ.Σ. για «επιμελή διαχείριση» της περιουσίας του, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες σχετικά με το αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα, ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει απαντήσεις σχετικά με το εάν έχει ξεκινήσει έλεγχος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με ποια μέθοδο θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εάν προασπίζονται τα συμφέροντα του Τ.Χ.Σ. και των ιδιωτών μετόχων, εάν προτίθεται το Τ.Χ.Σ. να ασκήσει το ειδικό δικαίωμα αρνησικυρίας στη περίπτωση που η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς διενεργηθεί με περιορισμό ή αποκλεισμό των δικαιωμάτων προτιμήσεως του, καθώς και εάν θα ασκηθεί το δικαίωμα αρνησικυρίας, στη περίπτωση που η προτεινόμενη τιμή διάθεσης της μετοχής της τρ. Πειραιώς, βρίσκεται εκτός του εύρους των αποτιμήσεων της σύμφωνα με το νόμο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση