HomeΕΛΛΑΔΑΚεραμέως : Στόχος το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων την επόμενη εβδομάδα

Κεραμέως : Στόχος το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων την επόμενη εβδομάδα

Τι θα γίνει με τις προαγωγικές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Survivor: Τους ζύγισε ο Γιώργος Λιανός – Ποιος έχει χάσει τα περισσότερα κιλά;

Στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και στο άνοιγμα, κατά προτεραιότητα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας το πρωί στο MEGA, υπογράμμισε ότι στόχος είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων την επόμενη εβδομάδα.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι την Παρασκευή υπήρξε συζήτηση με την Επιτροπή  και παρουσιάστηκε το σχέδιο του υπουργείου για το άνοιγμα, αρχικά των γυμνασίων και των λυκείων.

Προσπαθούμε – όπως είπε – να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς οι συγκεκριμένοι μαθητές έχουν χάσει περισσότερα μαθήματα σε σχέση με τους αντίστοιχους της πρωτοβάθμιας.

 «Δεν θα γίνουν μαθήματα την περίοδο του Πάσχα»

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν μαθήματα την περίοδο του Πάσχα, ενώ σημείωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου.

«Θέλουμε να επιμηκύνουμε όσο το δυνατόν τη δια ζώσης εκπαίδευσης» υπογράμμισε.

Τα σενάρια για τις προαγωγικές εξετάσεις

Η κ. Κεραμέως ρωτήθηκε και για το θέμα των προαγωγικών εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια. «Δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε οποιαδήποτε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας χρειαστεί.

Θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα. Είναι ένα από τα σενάρια που υπάρχουν να μην γίνουν και πάλι οι προαγωγικές όπως και πέρυσι».

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση