HomeHL-WorldΤο Ever Given «αποκολλήθηκε» από τη Διώρυγα του Σουέζ

Το Ever Given «αποκολλήθηκε» από τη Διώρυγα του Σουέζ

Πώς κατάφεραν και το ξεκόλλησαν μία εβδομάδα μετά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από έξι ολόκληρες μέρες που παρέμενε «σφηνωμένο» στη Διώρυγα του Σουέζ, το τεράστιο πλοίο Ever Given «αποκολλήθηκε» τελικά νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Σύμφωνα με το Βloomberg, που επικαλείται την εταιρεία Inchcape, το γιγάντιο σκάφος που έφραζε τη ζωτικής σημασίας πλωτή οδό πλέει πλέον ελεύθερο, ωστόσο δεν ειναι σαφές πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία των πλοίων. To Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πάντως ότι το σκάφος έχει ξεκινήσει να κινείται.

H σημαντική αυτή εξέλιξη, σύμφωνα με το πρακτορείο, προέκυψε μετά από την αφαίρεση πάνω από  27.000 κυβικών μέτρων άμμου από τις όχθες του ποταμού τα περασμένα 24ωρα.

Τα ρυμουλκά και τα συνεργεία στην περιοχή εργάζονταν ασταμάτητα τις τελευταίες μέρες προκειμένου να απεγκλωβίσουν το φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είχε προσαράξει διαγώνια στη Διώρυγα του Σουέζ από την 23η Μαρτίου, παρεμποδίζοντας πλήρως την κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερα από 360 πλοία και τα φορτία τους είχαν εγκλωβιστεί στα άκρα του καναλιού ή στην περιοχή αναμονής της Διώρυγας του Σουέζ. Η προσάραξη του σκάφους και η «έμφραξη» στη Διώρυγα του Σουέζ είχε μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο παγκοσμίως σε διάφορους τομείς, με τις πιο σοβαρές επιπτώσεις να εντοπίζονται στην ενεργειακή αγορά.

Εκτός των ρυμουλκών, χρησιμοποιήθηκαν βυθοκόροι για να απομακρυνθεί η άμμος στην οποία είχε κολλήσει το σκάφος.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση