HomeHL-9Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες στην εστίαση – Αγωνία και στο βάθος… λουκέτα

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες στην εστίαση – Αγωνία και στο βάθος… λουκέτα

Τι λέει στο cretapost η πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης, Μ. Αντωνακάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την εστίαση και στο Ηράκλειο καθώς όλους αυτούς τους μήνες παραμένουν κλειστοί και δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο μήνυμα για άνοιγμα.

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση την οποία βιώνουν όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου η πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη.

«Μας έχουν σε μία αναμονή και σε μία αγωνία γιατί δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την εστίαση. Δεν έχουμε ούτε ένα χρονοδιάγραμμα. Δεδομένου ότι πήγε πίσω το λιανεμπόριο εμείς θα καθυστερήσουμε ακόμα πιο πολύ.

Εκτός τώρα αν για λόγους οικονομικούς, αναγκαστούν να μας ανοίξουν με πολύ συγκεκριμένα μέτρα και περιορισμούς», επεσήμανε σχετικά στο cretapost η κ. Αντωνακάκη ενώ παράλληλα εκτιμά πως το άνοιγμα τοποθετείτει γύρω στο Πάσχα.

Μάλιστα, ακόμα κι όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις αναμένεται να υπάρξουν αρκετά «λουκέτα» στην εστίαση εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών.

«Θα είναι αρκετά τα λουκέτα που δούμε. Πολλοί συνάδελφοι προτιμούν να κλείσουν διότι έχουν ήδη υπερχρεωθεί και δεν είναι βίωσιμοι. Βέβαια εκτός αυτού θα έχουμε πολλά λουκέτο και μετά το άνοιγμα γιατί πολλοί είναι εκείνοι που δεν θα μπορούν ν’ αντέξουν το βάρος των συσσωρευμένων χρεών όλων αυτών των μηνών», ανέφερε σχετικά η κ. Αντωνακάκη.

«Δεν υπάρχουν χρήματα για το άνοιγμα των επιχειρήσεων»

Την ίδια ώρα, η κ. Αντωνακάκη τόνισε πως το άνοιγμα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά των πρώτων υλών.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη.
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη.

«Η εστίαση έχει πολλά προβλήματα. Τα ποσά που έχουν διατεθεί για την εστίαση είναι ελάχιστα. Μιλάμε για το 12% των χρημάτων που έχει πάρει το κράτος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα λένε ότι θα δώσουν κάποιο επίδομα επιχορήγησης για την επανεκκίνησή μας. Γιατί είναι πολύ δύσκολο ν’ ανοίξει αυτή τη στιγμή μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και του επισιτισμού καθώς χρειάζεται ένα μεγάλο ποσό για τις πρώτες ύλες», υπογράμμισε η κ. Αντωνακάκη ενώ παράλληλα τόνισε πως ως Σύλλογος διεκδικεί και την παράταση των ήδη υφιστάμενων μέτρων στήριξης: «Εμείς επίσης διεκδικούμε είναι τα χρήματα που δίνουν ήδη στην εστίαση όσο είναι κλειστή να συνεχίσουν να τα δίνουν τους πρώτους έξι μήνες που θα ανοίξουμε. Αυτό συζητιέται αυτήν την περίοδο και θεωρώ ότι θα γίνει δεκτό γιατί το πλήγμα είναι μεγάλο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση