HomeHL-CultureΓιώργος Λαμπρινός: Αν κερδίσω το όσκαρ θα γιορτάσω με μάσκα και αντισηπτικό

Γιώργος Λαμπρινός: Αν κερδίσω το όσκαρ θα γιορτάσω με μάσκα και αντισηπτικό

Συνέντευξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το ένα του πόδι να πατάει στο Παρίσι και το άλλο στην Αθήνα και έχοντας υπογράψει το μοντάζ σε ταινίες όπως το «Κεφάλαιο» του Κώστα Γαβρά (βραβείο Σεζάρ καλύτερου μοντάζ), το «Xenia» του Πάνου Κούτρα (βραβείο Ιρις καλύτερου μοντάζ Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), τις ταινίες της Ευαγγελίας Κρανιώτη «Exotica, Erotica etc.» και «Obscuro Barroco», το «Μετά τον χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν και πολλές άλλες, ο Γιώργος Λαμπρινός είναι έτοιμος για την κορυφαία στιγμή της καριέρας του εν όψει της απονομής των βραβείων Οσκαρ στις 25 Απριλίου.

Ο σπουδαίος Ελληνας μοντέρ είναι υποψήφιος για το χρυσό αγαλματίδιο για τη δουλειά του στο «The father» του Φλοριάν Ζελέρ, ταινία που διεκδικεί έξι Οσκαρ συνολικά, ανάμεσά τους κι εκείνο της καλύτερης ταινίας.

Ο Γιώργος Λαμπρινός έχει ήδη λάβει την αναγνώριση για τη δουλειά του, καθώς έχει ήδη αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις για το μοντάζ του «The father», όπως το βραβείο της Ενωσης Κριτικών του Λος Αντζελες και το βραβείο για το Καλύτερο Μοντάζ στα British Independent Film Awards (ΒIFAs). Εχοντας μόλις ολοκληρώσει το μοντάζ της ταινίας «Broadway» του Χρήστου Μασσαλά, ο σπουδαίος μοντέρ προετοιμάζεται για τη μεγάλη βραδιά των βραβείων Οσκαρ.

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, τονίζει ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορούμε να πολλαπλασιάζουμε τις εμπειρίες μας σε διαφορετικά μέρη. Μας μαθαίνει πάρα πολλά». Δηλώνει υπέρμαχος, ασφαλώς, της συλλογικής εμπειρίας θέασης μιας ταινίας «σίγουρα η τεχνολογία εξελίσσεται και πρέπει να προσαρμοζόμαστε, αλλά η σκοτεινή αίθουσα παραμένει μια ξεχωριστή εμπειρία» και διαπιστώνει ότι «η υποδομή στη χώρα μας θα μπορούσε να είναι καλύτερη, γιατί οι Ελληνες δημιουργοί, γυναίκες και άντρες, έχουν πολλές ιστορίες να πουν, οι οποίες έχουν πάντα ανταπόκριση στα διεθνή φεστιβάλ. Είμαστε σίγουρα λαός που αγαπά να φτιάχνει και να ακούει ιστορίες».

Οσο για τη βραδιά των Οσκαρ και την ενδεχόμενη κατάκτηση του βραβείου, ο Γιώργος Λαμπρινός θα το γιορτάσει «με μάσκα και τζελ για τα χέρια φαντάζομαι, δυστυχώς. Αλλά ξέροντας πως αυτή η πανδημία θα ξεπεραστεί!».

eleftherostypos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση