HomeΚΡΗΤΗ1o TEDx Αγία Πελαγία στο Δήμο Μαλεβιζίου!

1o TEDx Αγία Πελαγία στο Δήμο Μαλεβιζίου!

Το Σάββατο 24 Ιουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για πρώτη φορά στο Δήμο Μαλεβιζίου προετοιμάζεται το standard συνέδριο “TEDxAgiaPelagia”, που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πελαγία, το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021.

Συνδυάζοντας έναν μεγάλο αριθμό από διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής και με θέμα «Ευφορία/Εuphoria by the Sea», θα παρουσιάσει ομιλίες από σημαντικούς και αξιόλογους ανθρώπους. Στόχος είναι μέσα από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες να δοθεί το έναυσμα για συζήτηση σχετικά με ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Η ευφορία είναι μια συναισθηματική κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο βιώνει έντονα συναισθήματα ευημερίας, ευτυχίας και ενθουσιασμού.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις διαφορετικές πτυχές γύρω από το θέμα και να προβληματιστούν, να εμπνευστούν αλλά κυρίως να προσδιορίσουν τι σημαίνει για αυτούς ευφορία και πως μπορεί να επιτευχθεί σε ένα αναπτυσσόμενο μέρος όπως η Αγία Πελαγία με έμφαση στην αξιοποίηση της αιγιαλίτιδας ζώνης και τον επαναπροσδιορισμό της περιβαλλοντικής συνείδησης κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

9

Με ποια μέσα μπορεί λοιπόν να συντελεστεί αειφόρος ανάπτυξη στη σύγχρονη εποχή στην Αγία Πελαγία? Είναι εύκολο ή δύσκολο?

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από διαφορετικά workshops, δραστηριότητες και μουσικά performances που προετοιμάζονται για αυτό.

Ο TED (Technology, Entertainment, Design) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη διάδοση καινοτόμων ιδεών με τη μορφή σύντομων ομιλιών μέσα από τα συνέδρια του, που έχει ξεκινήσει από το 1984. Συγκεντρώνει κορυφαίους στοχαστές και επιστήμονες του κόσμου για να μοιραστούν ιδέες που έχουν σημασία ανά κλάδο – τεχνολογία, ψυχαγωγία, σχέδιο, επιστήμη, επιχειρηματικότητα, κοινωνικά ζητήματα, ανάπτυξη, πολιτισμό. Οι ομιλίες TED στο συνέδριο διατίθενται στη συνέχεια δωρεάν για παρακολούθηση στο https://www.ted.com/

Στο πνεύμα της αποστολής του TED και των «ιδεών που αξίζει να εξαπλωθούν», το TED δημιούργησε το TEDx, ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά για να μοιραστούν μια εμπειρία τύπου TED.  Τα συνέδρια TEDx σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται ανεξάρτητα από επιλεγμένες ομάδες, σύμφωνα με τις  προδιαγραφές του και μετά από τη λήψη άδειας (TEDx License).

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε & να ενημερώνεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook– Search – TEDxAgiaPelagia

Instagram– Search – tedxAgiaPelagia

http://twitter.com/TEDxAgiaPelagia hastag  #tedxagiapelagia

Διαφήμιση
Διαφήμιση