HomeHL-9Στη φυλακή για τα ναρκωτικά ο 33χρονος

Στη φυλακή για τα ναρκωτικά ο 33χρονος

Μετά την απολογία του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του την Τετάρτη ο 33χρονος από το Ηράκλειο, ο οποίος συνελήφθη πριν λίγες ημέρες για υποθέσεις ναρκωτικών και φέρεται σύμφωνα με την αστυνομία να είχε ανοίξει καφετέρια στο Ηράκλειο από όπου έκανε εμπορία κοκαΐνης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πατρίς».

Μαζί με τον 33χρονο προφυλακιστέος κρίθηκε επίσης κι ένας συνεργός του, ενώ ελεύθερο αφέθηκε ένα τρίτο άτομο που είχε συλληφθεί και είχε συνεργαστεί με την αστυνομία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο 33χρονος θεωρείται από τις Αρχές ως το άτομο που στρατολογούσε νεαρούς για να «σπρώχνουν» ναρκωτικά κι εκείνος να εισπράττει τα τρελά ποσά από την παράνομη εμπορία. Η αστυνομία είχε δεχτεί πολλές καταγγελίες για τη δράση του, όμως η σύλληψή του ήταν σχεδόν αδύνατη. Τελευταία φορά που συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή ήταν πριν από ενάμιση με δυο χρόνια, όπου εξέλιξε, όπως χαρακτηριστικά λένε αστυνομικοί, τις μεθόδους του για να μη συλλαμβάνεται. Μιλούσε και κανόνιζε το ποιος θα διανέμει τι και πόσο μέσω διαδικτύου, ενώ όπως σχολίαζαν αστυνομικές πηγές «έβρισκε ευάλωτους νέους τους οποίους έβαζε στο παιχνίδι κι εκείνοι με τη σειρά τους τον έβλεπαν σαν θεό».

Αστυνομικός που είχε μιλήσει στην «Π» μετά τη σύλληψή του είχε αναφέρει: «αν και νέος σε ηλικία είχε φροντίσει να αποκτήσει απίστευτα χρήματα εάν δει κανείς τα οχήματα με τα οποία κυκλοφορούσε. Ένα τζιπ που είχε τελευταία υπολογίζεται ότι κοστίζει πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ».

Μέσα στην πανδημία άνοιξε μια καφετέρια, προκειμένου να κάνει από εκεί «παιχνίδι», όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που έκανε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που τελικώς τον συνέλαβε.

Σε αυτή την καφετέρια οι πελάτες δεν πήγαιναν για να αγοράσουν καφέ, αλλά φιξάκια κοκαΐνης, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε. Τελικώς ένα από τα νεαρά άτομα που είχε στρατολογήσει δέχτηκε να συνεργαστεί με την αστυνομία, όταν συνελήφθη, για να ελαφρύνει τη θέση του. Συνομιλούσε μαζί του για να κανονίσουν ραντεβού για προμήθεια κοκαΐνης. Μόνο που στο ραντεβού βρίσκονταν και αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν τον 33χρονο μαζί με ένα ακόμη άτομο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος είχε ανοίξει ένα λάκκο σε ένα χωράφι δίπλα στο σπίτι του όπου εκεί είχε κρύψει μία σακούλα με 77 συσκευασίες που περιείχαν σχεδόν 40 γραμμάρια κοκαΐνης.

img-90943bbb2fa15bed417f53321d03f4fa-v

Διαφήμιση
Διαφήμιση