HomeΚΡΗΤΗΗ Ένωση Συνταξιούχων στηρίζει τη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ

Η Ένωση Συνταξιούχων στηρίζει τη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Συνταξιούχων Ηρακλείου με ανακοίνωσή της στηρίζει τη διαμαρτύρια του ΠΑΜΕ για την υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 7 το βράδυ, στα Λιοντάρια.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: “Ξεκίνησε όπως είχαμε καταγγείλει στις 8-7 η εν πλω καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα, από το αμερικανικό πλοίο «Cape Ray», το οποίο εδώ και μέρες είχε αναχωρήσει για τα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτης. Παρά τη διεθνή κατακραυγή και το κύμα αντιδράσεων τόσο στην Κρήτη όσο και σε πολλές περιοχές όλης της χώρας, ΝΑΤΟ και ΕΕ υλοποιούν την λεγόμενη υδρόλυση που θα έχει σαν αποτέλεσμα η Μεσόγειος και ιδιαίτερα η περιοχή της Κρήτης να μολυνθεί με χημικά τοξικά απόβλητα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ φέρει βαριές ευθύνες για το εκτυλισσόμενο έγκλημα στη Μεσόγειο, αφού σε πλήρη σύμπλευση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, μετά το αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας, βάζουν τώρα σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Η ΕΕ, με τα περισσότερα κράτη μέλη της να είναι μέλη του ΝΑΤΟ, οργανώνει πολέμους με οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα. Διεξήγαγε πόλεμο στο έδαφος της Ευρώπης, συμμετέχει στους σχεδιασμούς επέμβασης σε Ασία και Αφρική και σήμερα επεμβαίνει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Πάει χέρι-χέρι με τις ΗΠΑ στον αντικομουνισμό και την αντιμετώπιση του λαϊκού  κινήματος με τρομονόμους. ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αβαντάρουν με την ανοχή και τη στήριξη τους τόσο στο κράτος του Ισραήλ που έχει ξεκινήσει κανονικό πόλεμο για μια ακόμα φορά ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό όσο και στην αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας που ετοιμάζει νέα επίθεση στον Ουκρανικό λαό με την προσπάθεια να απαγορεύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα στη χώρα προκειμένου να προχωρήσει ανενόχλητη στα σχέδια της για νέα αντεργατικά μέτρα στο όνομα του δανεισμού της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Καταδικάζουμε για μια ακόμα φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής μας. Καταδικάζουμε την νέα εγκληματική επίθεση του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 17-7 7μμ στα Λιοντάρια και καλούμε τους συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό παρόν.

Απαιτούμε:

•          να σταματήσει τώρα η καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.

•          την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις

•          να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

•          όχι άλλο αίμα και καταστροφή του περιβάλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων.

•          να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

•          να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

•          να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.

•          να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

•          Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση