HomeΚΡΗΤΗΈμειναν χωρίς σίτιση οι 140 Σύροι πρόσφυγες

Έμειναν χωρίς σίτιση οι 140 Σύροι πρόσφυγες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αντίδρασή τους για την απόφαση να σταματήσει η σίτισή τους εξέφρασαν χθες στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων οι 140 Σύροι πρόσφυγες που από τον Απρίλη όπου και εντοπίστηκαν φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του νομού.

Οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 47 παιδιά, καθώς και πλήθος κόσμου που τους συμπαραστέκονται βρέθηκαν χθες έξω από την αντιπεριφέρεια Χανίων και ζήτησαν από τον κ. Α. Βουλγαράκη να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους, καθώς όπως είπαν σταματά η σίτισή τους γιατί ο ξενοδόχος δεν έχει λάβει αποζημίωση από την πολιτεία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων δήλωσε αναρμόδιος να δώσει λύση και επέρριψε ευθύνες για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο κεντρικό κράτος, ενώ παρέπεμψε τους πρόσφυγες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

«Δεν έχω καμία αρμοδιότητα και δεν μου έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για πολιτική προστασία» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βουλγαράκης κάνοντας λόγο για «ανάλγητο κράτος», ενώ διέψευσε τις καταγγελίες του ξενοδόχου ότι ο ίδιος έδωσε προφορική εντολή να σταματήσει η σίτιση των προσφύγων.

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του ξενοδόχου σε τοπικά ΜΜΕ, για τη φιλοξενία των μεταναστών και τη διατροφή τους δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα χρήματα, ενώ και το ξενοδοχείο του μεσούσης της τουριστικής περιόδου δεν μπορεί να λειτουργήσει και μάλιστα με πελάτες που εδώ και καιρό είχαν κλείσει δωμάτια.

Οι 140 μετανάστες έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν για έξι μήνες στη χώρα και μετά το τέλος αυτής της περιόδου να επαναπατριστούν, προοπτική που δεν τους βρίσκει σύμφωνους, καθώς επιθυμούν, όπως έχουν δηλώσει, να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση