HomeΥΓΕΙΑΔιευκρινίσεις AstraZeneca για τα «κρυμμένα εμβόλια» στην Ιταλία

Διευκρινίσεις AstraZeneca για τα «κρυμμένα εμβόλια» στην Ιταλία

Σύμφωνα με τη σουηδοβρετανική φαρμακευτική εταιρεία, στο Ανάνι υπάρχουν 13 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διευκρινίσεις έδωσε η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca σχετικά με τις παρτίδες εμβολίων της κατά της COVID-19 που βρίσκονται στο κέντρο εμφιάλωσης του Ανάνι, λίγο έξω από την Ρώμη μετά το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa σύμφωνα με το οποίο «κρύβει 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στην Ιταλία», τα οποία δεν προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά για εκείνη της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τη σουηδοβρετανική φαρμακευτική εταιρεία, στο Ανάνι υπάρχουν 13 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αλλά παρασκευάστηκαν εκτός ΕΕ και δεν προορίζονται για τη Βρετανία, αλλά για τις χώρες του μηχανισμού COVAX.

«Προς το παρόν δεν προβλέπονται εξαγωγές, εκτός από τις χώρες του μηχανισμού COVAX. Δεκατρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίου βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισης του ελέγχου ποιότητας, για να σταλούν στις χώρες COVAX, ως μέρος της δέσμευσής μας να προμηθεύσουμε με εκατομμύρια δόσεις εμβολίου τις χώρες με χαμηλό εισόδημα: το εμβόλιο παράχθηκε εκτός ΕΕ και εστάλη στο κέντρο του Ανάνι για να εμφιαλωθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά η AstraZeneca.

Η φαρμακοβιομηχανία τονίζει ότι «η ΕΕ στηρίζει πλήρως τις προμήθειες προς χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος, μέσω του COVAX».

Μέχρι σήμερα, στον μηχανισμό COVAX συμμετέχουν συνολικά 191 χώρες, εκ των οποίων 92 διαθέτουν οικονομίες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και είναι επιλέξιμες για πρόσβαση σε εμβόλια κατά της νόσου COVID-19. Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στην Αφρική.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση